Helyi hírek 2020. október 25. 14:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi 30. vasárnap – 2020. október 25.

1. Szerdán Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör gyűlése a Közösségi Házban.

4. Szerdán este ½ 7-kor képviselő-testületi gyűlést tartanak a Közösségi Házban. Szeretettel kérik az egyházközség képviselőit, lehetőség szerint tegyék szabaddá magukat erre az alkalomra.

5. Csütörtökön este ½ 7-kor lesz a bérmálási főpróba. Előtte délután 5 órától már gyónási lehetőség lesz a templomban. Kérik a bérmálkozókat, hogy időben végezzék el a szentgyónásukat.

6. Szombaton délelőtt 10 órakor lesz a bérmálás. Jó idő esetén a plébánia udvarán, rossz idő esetén a templomban. Érsek úr kivételesen azt kéri, hogy a bérmálási misére csak a bérmálkozók és hozzátartozóik menjenek a járványveszély végett. Maszkot mindenki vigyen magával.

7. Jövő vasárnap, november 1-jén Mindenszentek ünnepe lesz. Örömmel ünnepeljük mindazokat, akik már a boldog örök élet részesei. Ez az ünnep parancsolt ünnep. Akik a temetőket ájtatos lélekkel látogatják és imádkoznak az elhunytakért, november 1. és 8. között minden nap teljes búcsút nyerhetnek. A teljes búcsú elnyerésének feltételei: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.

8. Hétfőhöz egy hétre, november 2-án Halottak Napján, reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 6 órakor lesznek a szentmisék. Hétfőhöz egy hétre nem lesz Bibliaóra.

9. Sírszenteléseket lesznek november 1-jén az Alsótemetőben, november 2-án pedig a Felsőtemetőben, délután 2 órától. Akik szeretnék hozzátartozóik sírjait megszenteltetni, azok a plébániahivatalban iratkozhatnak fel. A Kalmár-kápolnánál jövő vasárnap a 4 órai szentmise után szentelik meg a sírhelyeket.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!