Sport 2020. október 28. 15:00

Provics Gergő ökölvívásban is verhetetlen

Képgaléria
Provics Gergő ökölvívásban is verhetetlen
Október 19-22. között rendezték meg a junior és ifjúsági ökölvívó magyar bajnokságot Debrecenben, több mint 200 ökölvívó részvételével. A versenyen Provics Gergő -75 kg-ban ifjúsági magyar bajnoki címet szerzett, amivel kvalifikálta magát a novemberben megrendezendő montenegrói Európa-bajnokságra.

Ebben a súlycsoportban 8 bokszoló versenyzett egymással a magyar bajnoki címért. Provics Gergő az első meccsén egy többszörös válogatott ökölvívóval küzdött meg és győztesen került ki a párharcból. Az Ökölvívó Szakszövetség a nap meglepetéseként írt Gergő teljesítményéről. A következő és egyben elődöntő mérkőzésen szintén kiemelt bokszoló állt az ellentétes sarokban, de Gergő vette ezt az akadályt is, és a döntőbe jutott. A csütörtöki döntő mérkőzésen egy nagyon elszánt, harcias ellenféllel kellett megküzdenie, de a végén Gergő kezét emelték a magasba, így magyar bajnok lett a Papp László Ökölvívó Akadémia színeiben. Köszönet a felkészítésért Nagy Tibornak, Törteli Ferencnek és Nagy Krisztiánnak.

Gergőt a bajnoki cím megszerzését követően a felkészüléséről és a tapasztalatokról kérdeztük.

– Honnan jött az ötlet, hogy elindul az ökölvívó magyar bajnokságon?

– K1 kategóriában sajnos nem tudtam a vírus miatt nemzetközi versenyeken szerepelni, így eldöntöttem, hogy újra kipróbálom magam az ökölvívásban. Pesten készültem a versenyre, amiből kihoztam a maximumot.

– Mikor ismerkedett meg ökölvívással?

– 10 éves koromban ismerkedtem meg az ökölvívással a KHTK színeiben Mihály János és Varga István edző segítségével. Náluk voltam 5 évet, de a legjobb eredményem csak egy magyar bajnoki harmadik helyezés lett. Ezt követően kezdtem el K1-ezni, ami mint utólag kiderült nagyon bevált. Ebben a sportágban sokkal eredményesebb lettem.

– Mennyire volt nehéz átállni az ökölvívásra?

– Az elmúlt két hónapban csak ökölvívó edzéseken vettem részt. Nem volt nehéz átállni, ebben segített a bunyós múltam. A versenyen nem voltam az esélyesek között tartva. A többi ökölvívó nem ismert, csak azt tudták rólam, hogy a K1-ből jöttem át bokszolni. Úgy álltam neki, hogy nyerni akarok, ami sikerült is. Három mérkőzést játszottam. Elsőnek a Vasas ökölvívóját, Kozák Renátót győztem le, aki több korosztályos EB-n is járt már. A második összecsapásom volt a legnehezebb egy érdi versenyző ellen, míg a döntőben Holman Pétert múltam felül. Őt már korábban ismertem és tudtam, mire számíthatok tőle. Ha a járványhelyzet engedi, akkor a montenegrói ifjúsági EB-n is részt veszek novemberben.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!