Helyi hírek 2020. október 29. 08:00

Nagy vagy!

Képgaléria
Nagy vagy!
Részt vett a híres, Nagy vagy! című megmérettetésen a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum csapata. Azok az értékek: csapatszellem, segítőkészség, merészség, kreativitás, amelyeket olyan nagyra értékelünk a mindennapi közgés életünk során, kiválóan fejleszthetők a sporttal és a különféle mozgásos csapatjátékokkal. Ezért örültünk mi, testnevelők annak, ahogy a Közgé sikeresen pályázott az országszerte kedvelt televíziós ügyességi vetélkedőben való részvételre.

Egy ilyen vetélkedő különleges felkészülést igényel, gondban is voltunk amikor megláttuk az eszközlistát: egy 60 literes üres söröshordó, egy pár ötszemélyes síléc, öt darab három méter hosszú henger… Honnan szerezzen ilyet az egyszeri testnevelés tanár?

Köszönet a Közgé tanári karának és sok kedves félegyházi ismerősnek, hogy a lelkesedésük minden nehézséget megoldott, és három nap alatt megszereztük az eszközöket. Kezdődhetett a felkészülés. Délutánonként edzettünk, izgultunk és készültünk erre az újszerű feladatra, a kamerák előtti megmérettetésre.

A műsor felvételére a csapatot két testnevelő: Borbély Adrienn tanárnő és jómagam kísértük el.

A feladatokat egy nagyon kedves celeb segítségével (a neve legyen egyelőre még titok) oldhattuk meg. A versenyben a hungarikumokkal kapcsolatos kvízkérdések és ügyességi, csapatépítő feladatok követték egymást, ezek egyszerre voltak tréfásak és nehezek, de a közgés csapat állta a versenyt.

Sörösrekeszmászás, jégkorong szárazon, kiskocsin szlalomozva dartsozás, söröshordón egyensúlyozás, együtt síelős őrület… és a végén… Ezt bizony még nem árulhatjuk el – karácsony táján majd megnézzük közösen a tévében, hogy is sikerült a szuper vetélkedő.

Amit viszont leírhatok, és akikre nagyon büszkék vagyunk, a közgés csapat tagjainak névsora: Ajtai Bernadett 12/B, Balla Dominik 5/13/L, Blöszel Eszter 5/13/L, Cseh Nadin 11B, Józsa Balázs 5/13/L, Mihályi Attila 11/B, Molnár Zsolt 11/B, Németh Dominik 5/13/L, Rekedt-Nagy Réka 5/13/L.

Nagyok vagytok!

Varjaskériné Solymosi Zsuzsanna
testnevelő tanár

 

Kövessen minket a Facebookon is!