Helyi hírek 2020. október 30. 16:00

Volt egyszer egy ország

Képgaléria
Volt egyszer egy ország
Volt egyszer egy ország címmel zenés-verses előadást mutattak be október 29-én, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúház-termében. A Trianoni emlékműsor Móra László – Móra Ferenc unokaöccse – verseire épült. Az estet – amely a 100 évvel ezelőtt, 1920. június 4-én aláírt kényszerszerződésnek állított emléket – Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke állította össze.

– A diktátum értelmében Magyarország mintegy kétharmadát elcsatolták a környező országok javára, az ott élő magyar anyanyelvű emberek pedig kénytelenek voltak beolvadni. Ez népünknek hatalmas fájdalom, de meg kell békélnünk. Azonban nem szükséges megbocsátanunk. Igyekezzünk gyermekeinknek elmondani, hogy a határon túli honfitársaink is hozzánk tartoznak és segítenünk kell őket minden körülmények között – hangsúlyozta Kapus Béláné megnyitó beszédében.

Gulyás László furulya és tárogatójátékával, Rácz-Szabó Zoltán, Rácz János Dominik, Gombás Bende és Kovács Benedek szavalásával, míg Pesír Dorina hegedűjátékával járult hozzá az ünnepélyes alkalomhoz.

V. B. 


Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!