Egészségügy 2020. október 30. 17:00

Projektzáró eseményt tartott a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda

Képgaléria
Projektzáró eseményt tartott a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda
A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda projektzáró eseményét tartotta október 28-án, szerdán a polgármesteri hivatal dísztermében. Az iroda két évvel ezelőtt, 2018-ban egy nyertes pályázatnak köszönhetően kezdte meg működését, munkatársai végig fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy a járás lakosságának testi és lelki egészségét megőrizzék, fenntartsák, programjaikkal megszólítsák őket.

Modok Ágnes pszichológus, mentálhigiénés csoportvezető köszöntőjében hangsúlyozta, hogy amikor két évvel ezelőtt elindultak, tele voltak tervvel, reménnyel és sok-sok kérdéssel. Elkezdték a munkát, amely során egyre több rendezvényen megfordultak, majd maguk is eseményeket szerveztek az életmódváltás, az egészséges táplálkozás jegyében. A lelki egészségfejlesztés érdekében tréningeket, egyéni és csoportos tanácsadásokat tartottak, sikerült belopni magukat a köztudatba. Ma már egyre többen keresik fel őket különféle kérésekkel, amelyeket – a munkatársak sokrétű szakmai tudásának, tapasztalatának hála – teljesítenek, ezeknek eleget tudnak tenni. Ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve várják a folytatást.

Balla László alpolgármester beszédében elmondta, jó döntés volt 2017-ben, hogy a képviselő-testület egyetértésével az önkormányzat indult ezen a pályázaton. Véleménye szerint ez a szervezet bebizonyította Kiskunfélegyháza és a járás nagyszámú lakosának, hogy olyan programokat, lehetőségeket nyújt, ami mindannyiunk számára nagyon fontos. Tapasztalata szerint azokon a rendezvényeken, amelyeket az iroda szervezett, mindig nagyon sok érdeklődő volt.

Debreczeni Lajos, a Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Kft. vezetője az egészségfejlesztési irodákban rejlő hosszútávú lehetőségekről tartott egy rövid előadást, majd az Egészségfejlesztési Iroda vezetője emlékezett vissza az elmúlt két évre. Tóth Katalin előadásában részletesen bemutatta az iroda munkatársait, a szervezett programokat, a rendezvényeket, amelyeken részt vettek. Láthattuk a folyamatot, amely során maguk is egyre több gyakorlattal, tapasztalással gazdagodtak. Az érdeklődők részletesen megismerték a támogatókat, segítőket, partnereket, akikkel az elmúlt időszakban az iroda kapcsolatba lépett. Köszönetet mondott és megerősítette a jelenlévőknek, hogy az elkövetkezendő három év is tervekkel teli, továbbra is készséggel állnak a lakosság rendelkezésére.

Z. A.

Fotó: Fábián Adrienn

 

Kövessen minket a Facebookon is!