Egészségügy 2020. október 30. 17:30

Fontos változás: Csak egy helyen mehetünk be a kórházba

Fontos változás: Csak egy helyen mehetünk be a kórházba
A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy november 1-jén, vasárnaptól csak a gyógyszertár előtt lévő régi főbejárati ajtón léphetnek be a betegek az intézmény területére. Ezzel egy időben a jelenlegi főkaput bezárják, a szűrőpontot pedig áthelyezik a gyógyszertár melletti előtérbe. Ezen keresztül lesz megközelíthető minden szakrendelés, és a fekvőbetegeket ellátó osztályok is.

Az intézmény udvarára csak a mentő- és a betegszállító-szolgálatok járművei hajthatnak be. Azon mozgásában súlyosan korlátozott betegeknek, akik egyedül érkeznek, lehetőséget adnak az udvarra való bejutásra. Kérik az így érkező betegeket, hogy a kapuhoz érkezve dudáljanak, és a portaszolgálat beengedi őket. Az új főbejárat mellett 5 mozgássérült parkolót is kijelöltek. Mindemellett az utcai parkolókat továbbra is lehet használni. További parkolók találhatók a Bercsényi utcán, a Torony ABC-vel szemben, 3 perc sétára a kórháztól. Az átszervezés az intézmény betegei, dolgozó és a látogatók egészségének biztonsága érdekében szükséges.

A szűrőponton hőmérsékletellenőrzés, a kérdőív kitöltése és a telefonon foglalt időpont ellenőrzése történik. Szakrendelésekre és laborvizsgálatra minden esetben időpont-egyeztetés szükséges. Sürgős esetben, is, és a táppénzes betegnek is!

A zsúfoltság megszüntetése miatt mindenkit kérnek, hogy csak az adott időpont előtt maximum 15 perccel érkezzen! Kísérőt csak nagyon indokolt esetben van módjuk beengedni, ha a beteg segítségre szorul, vagy nem hagyható magára.

Kérik, a távolságot betartva türelmesen várakozzanak. A szűrés elvégzése után a kollégák segítik a betegeket abban, hogy milyen úton tudnak eljutni a rendelésekre.

Az intézményben a látogatási tilalom továbbra is érvényben van!

A súlyos, végstádiumú betegek látogatását továbbra is megengedik, viszont csak egy családtag részére tudnak látogatási engedélyt kiadni, amivel beléphet a fekvőbeteg részlegekre.

A rendkívüli látogatási engedély telefonon, illetve e-mailben igényelhető.
Telefonszám:76-801-679/6159
e-mail: [email protected]

A rendkívüli látogatási engedélynévre szóló, és kizárólag a bejáratoknál kitöltött nyilatkozattal együtt érvényes.

A hozzátartozók látogatási időben (15.30-tól 18 óráig) hétköznapokon, szűrőponton keresztül léphetnek be az épületbe, hétvégén pedig a portaszolgálat melletti ajtón. A belépéshez a rendkívüli látogatási igazolás, a nyilatkozat kitöltése és a személyi igazolvány felmutatása együttesen szükséges.

A látogatási tilalom alatt a csomagbeküldés az alábbiak szerint lehetséges:

•    minden nap 7 és 17 óra között van lehetőség a kiskunfélegyházi Telephely főbejárat portáján a csomagot leadni

•    csomagban csak tartós élelmiszer, ruha, tisztálkodási felszerelés, cigaretta lehet

•    csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnak, lehetőség szerint ezekt ne tartalmazza

•     a csomag átvételekor átvételi elismervényt nem adnak

•     a csomagra a beteg neve, osztály neve, kórterem száma legyen feltüntetve

•     a csomagokat naponta három alkalommal, 8, 12 és 18 órakor juttatják fel az osztályokra

•     az osztályokról a betegek ezen időpontban juttathatnak haza csomagot, amelyet a hozzátartozók a portaszolgálattól vehetnek át

•     a csomagon fel kell tüntetni az átvételre jogosult hozzátartozó és küldő beteg nevét

 
Járóbeteg szakellátás: Minden vizsgálathoz telefonon időpontkérés szükséges! 
Sürgős esetben is, de akkor a telefont felvevő kollégát tájékoztatni kell a sürgősség okáról. Ez alól csak a sebészeti szakrendelés, és a sürgősségi ellátóhely képez kivételt. A táppénzen lévő betegek esetén kérik, hogy a háziorvosok egyeztessenek a szakrendeléssel időpontot, mert őket is csak időpontfoglalással tudják fogadni.

Az intézmény teljes területén kötelező a szájmaszk viselése!
A másfél méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében feltétlenül tartsák be!

A nemzetközi és országos járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy saját, illetve hozzátartozójuk érdekében működjenek együtt a kórház személyzetével! 

Friss és hiteles információkat a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon találhatnak.

Dr. Körtvélyessy András
főigazgató-helyettes

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus