Helyi hírek 2020. november 2. 14:00

Idén már nem lesz városi rendezvény

Idén már nem lesz városi rendezvény
Kedves Félegyháziak! Nekem is és a kollégáimnak is mindig különösen izgalmas az ünnepek előtti időszak, hogy mindig valami szépet és újat tudjunk adni Önöknek. Ebben az évben meglepetésként óriáskerékkel készültünk, hogy az érdeklődők a magasból csodálhassák meg az ünnepi díszekbe öltöztetett várost és a korcsolyapálya nyüzsgését.

A mai helyzetben azonban az a felelős városvezetői döntés, ha a legnagyobb óvatossággal járunk el. Emberekkel beszélgetve látom, sokan kételkednek és bagatelizálják a járványt és annak hatásait. Pedig itt van körülöttünk. Nem vagyok szakember, de azt is látom, hogy sokszor a legnagyobb elővigyázatosság mellett sem lehet elkerülni a megfertőződést. A polgármesteri hivatal több köztisztviselője, intézményeink dolgozói, több háziorvosunk, önkormányzati képviselő is szenved a kór hatásaitól, és a megfertőződött munkatársak, ismerősök száma napról-napra növekszik.

Úgy gondolom, hogy ebben az időszakban a legfontosabb az egészség és az emberi élet védelme, ezért nehéz szívvel, de felelősséggel az itt élőkért azt a döntést hoztam, hogy a városban december 31-éig minden rendezvényt, ünnepséget visszamondunk.

Ebben az évben nem állítunk korcsolyapályát és lemondtam az óriáskereket is. Elmarad a városi mikulás, az adventi gyertyagyújtás, a nagycsaládosok köszöntése, a szociális munka napja és a szilveszteri futás is. Elmaradnak a múzeumi, könyvtári programok és a művelődési központ rendezvényei is. A november 5-i, csütörtöki közmeghallgatást is csak azért tartjuk meg a városházán, mert törvény írja elő. Arra kérem azokat a félegyháziakat, akik el szeretnének jönni, hogy most inkább ne tegyék, a személyes jelenlét helyett kérdéseiket, javaslataikat írásban küldjék el részemre.

Mindezektől függetlenül a várost ünnepi díszbe öltöztetjük majd. Ezek a díszek most azonban nem a tömegnek, hanem a családoknak szólnak. Jöjjenek majd be a gyerekekkel, sétáljanak, gyönyörködjenek a csodálatos kisvárosunkban.

Most a közösségi rendezvényeknél sokkal fontosabb, hogy mindenki a szerettei körében és egészségben ünnepelhesse a karácsonyt és várhassa az új évet. Mert őszintén hiszek abban, hogy 2021 mindannyiunk számára egy sokkal szebb év lesz az ideinél.

Csányi József polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus