Sport 2014. szeptember 28. 22:10

Izgalmas hajrá után győzött az NBII-es kézilabdacsapat

Képgaléria
Megszerezte első győzelmét NBII Dél-keleti csoportjának 2014/2015-ös szezonjában a Kiskunfélegyházi HTK. A félegyháziak a 2. fordulóban szeptember 28-án a Gyulai SE-t múlták felül 30-29 arányban. A félegyházi sportcsarnokban megtartott találkozót speaker és a Silverstep Tánc Stúdió produkciója színesítette. A hangulat a tervek szerint a következő hazai mérkőzéseken tovább fokozódik.

Először játszott hazai pályán a 2014/2015-ös bajnokságban a tavalyi ezüstérmes Kiskunfélegyházi HTK. A félegyháziak ellenfele az újonc Gyulai SE volt, így mindenképpen a KHTK számított a mérkőzés esélyesének.

A találkozót megelőzően a hangulatfelelős speaker, valamint a Silverstep Tánc Stúdió hozta lázba a csapatokat és a közönséget.

Az összecsapás első 10 perce kiegyenlített játékot hozott (6-6), ami után fokozatosan elhúzott a félegyházi csapat. A sok pontatlanság ellenére az 1. félidő hajrájára feljavult az együttes védekezése, a szünetre jelentős, hatgólos előny alakult ki. (18-12)

Ekkor úgy tűnt, hogy akár kiütéses KHTK- siker is lehet a végén, de 21-13 után fokozatosan felzárkóztak a gyulaiak és a 2. játékrész közepére kettőre csökkent a különbség. (24-22)

A hajrára nyílt sisakos játék alakult ki, a 26. percben pedig úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés. (30-25)

Ekkor kevesen gondolták, hogy lesz még izgulni való, de a félegyháziak az utolsó 5 percben gólképtelenek maradtak, míg a vendégek fokozatosan faragtak a hátrányukból.

Az utolsó percek izgalmai ellenére végül itthon maradt a győzelemért járó 2 pont. (30-29)

 

Miksi István (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK):

- Sokkal könnyebb győzelemre számítottam, kicsit elbíztuk magunkat. A végén rossz játékkal, de győztünk. Mindenképpen dobogóra várom a csapatot, az hogy milyen színű lesz az érem, az a játékosokon múlik.

 

Gazsó Balázs (játékos, Kiskunfélegyházi HTK):

- Nekem ez az első meccsem volt Félegyházán, kettős játékengedéllyel jöttem ide Algyőről. Nem játszottunk jó, elbíztuk magunkat, de nyertünk. 

 

Gazsó Mátyás (vezetőedző, Gyulai SE):

- Újonc csapatként sikerült helytállnunk. Elhittük azt, hogy akár nyerni is tudunk. Kevés kellett volna a bravúrhoz. 

 

NBII Dél-keleti csoport 2. ford.

Kiskunfélegyházi HTK- Gyulai SE (18-12) 30-29 

Kövessen minket a Facebookon is!