• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Kijárási korlátozást jelentett be Orbán Viktor kormányfő, rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon
Helyi hírek 2020. november 3. 19:20

Kijárási korlátozást jelentett be Orbán Viktor kormányfő, rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon

Kijárási korlátozást jelentett be Orbán Viktor kormányfő, rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon
Az operatív törzs folyamatosan javaslatokat tesz, a mai kormányülés után kora este bejelentést tett Orbán Viktor miniszterelnök a további szigorításokról.

– December közepére elérhetik a kórházaink teljesítőképességük határát – mondta Orbán Viktor. – Eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyünk, amivel megvédhetjük a kórházak működőképességét, az idősek életét – írta percről percre a portfolio.hu.

– A kormány ma éjféltől bevezeti a rendkívüli jogrendet. Arra kérik az országgyűlést, hogy ezt 90 napra hosszabbítsa meg.

Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni. Kivétel nélkül mindenhol maszkot kell hordani, ezt a hatóságok ellenőrizni fogják – tette hozzá a kormányfő. – Ha nem hordanak maszkot az emberek ezeken a helyeken, azonnal bezárják ezeket a helyeket. Aki nem hord maszkot, nem tartja a távolságot, az nemcsak a saját, hanem mások életét is veszélybe sodorja.

A szórakozóhelyeket bezárják Magyarországon, éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe. Éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

Újra ingyenes a parkolás, illetve járatsűrítést jelentett be a kormány a reggeli csúcsforgalomban.

A védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, lélegeztetőgépek esetében világelsők vagyunk.

Orvosaink és ápolóink világszínvonalon végzik a munkájukat, mindent megtesznek a betegekért, de ez nem elég, a végső megoldás a vakcina. Ez látótávolságon belül van, tárgyalunk az EU-val, Oroszországgal, Kínával, Izraellel. Végül hozzátette: – A helyzet komoly, de tavasszal már sikerült. Ha betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerül.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus