Egészségügy 2020. november 7. 08:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház - Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Épül az egynapos sebészeti egység a kecskeméti megyei kórházban

Épül az egynapos sebészeti egység a kecskeméti megyei kórházban
Csaknem 11,5 milliárd forintos fejlesztés zajlik az egynapos sebészeti részlegek országos hálózatában: 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén önálló, multidiszciplináris, legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részleget alakítanak ki országszerte. Így van ez Kecskeméten, a megyei kórházban is, az "Aktív fekvő betegellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével” című, EFOP-2.2.0-16-2016-00004 azonosítószámú projekt keretében.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által indított beruházásban a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kecskemét, Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2890 m2-es egynapos sebészeti ellátást nyújtó egység épül. A fejlesztés értéke nettó 2 milliárd forint. Kivitelező a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. A projekt – amely Kecskeméten várhatóan 2022. első negyedévében fejeződik be – tartalmazza az egynapos sebészet betegút ellátás-szervezési és szakmai ellátás-szervezési irányelveit, valamint infrastrukturális és gép-műszer fejlesztéseit.



A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen lerövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Az egynapos sebészeti ellátás erősödésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozott betegek aránya. E mellett az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével költséghatékonyabbá is válik az aktív ellátás.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap tárfinanszírozásával valósul meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!