Egészségügy 2020. november 5. 16:00

Ismét vitaminokat adományozott a városi idősotthonok lakóinak a BENU Gyógyszertár

Ismét vitaminokat adományozott a városi idősotthonok lakóinak a BENU Gyógyszertár
Multivitaminokat, D és C-vitaminokat, ezek különböző kombinációit pezsgőtabletta és tabletta formájában adományozott a félegyházi egészségközpont épületében működő BENU Gyógyszertár a város szociális otthonaiban élő időseknek.

Az immunrendszer erősítésében segítő készítményekből már tavasszal is kaptak az intézmények, és most sem maradt el a figyelmesség. Gálig Erzsébetnek, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetőjének dr. Kurucz Dóra gyógyszertár vezető adta át a nagy értékű csomagot, aki egyben eredményes munkát kívánt a város intézményeiben dolgozóknak ahhoz a mindennapi küzdelemhez, amit az ellátottak körében végeznek ebben a rendkívül nehéz helyzetben. Az adománnyal is a veszélyeztetett korosztály szervezetének megerősítését és az eredményes megelőzést szeretnék támogatni.

Dr. Kurucz Dóra az egészséges felnőtteknek és gyermekeknek is jótékony hatásúnak tartja a vitaminok napi szedését. A babáknak és kisgyermekeknek C-vitamin cseppet, a felnőtteknek pedig minimum 1000 mg retard, azaz fokozatosan felszívódó készítményt ajánl, de napi 1500 mg-ra is bátran felemelhetjük a C-vitamin fogyasztást a jelenlegi helyzetben. A C-vitamin mellett érdemes a D-vitamin pótlásra is figyelmet fordítani a gyermekeknél épp úgy, mint a felnőtteknél. Ez történhet csepp, tabletta, vagy valamilyen multivitamin készítmény használatával. A felnőtteknek napi 2000 NE D-vitamint javasol. A márkák közötti eligazodásban és a pontos dózis megállapításában érdemes a gyógyszertár dolgozóitól segítséget kérni.

A szakember szerint immunrendszerünk erősítéséért mindezeken felül sokat tehetünk rendszeres mozgással és vízfogyasztással. Legalább 2-3 liter vizet igyunk meg naponta! Aki pedig bármilyen betegségre utaló jeleket tapasztal magán, az hagyja abba a multivitamin és egyéb készítmények szedését, valamint a testmozgást is, és kizárólag C-vitamint fogyasszon.

A maszk használata, a távolságtartás és a rendszeres kézmosás mellett ezzel tehetjük a legtöbbet a megelőzésért és azért, hogy a szervezetünk sikeresen vegye fel a harcot a kórokozók elleni küzdelemben.

Fotó: illusztráció
 

Kövessen minket a Facebookon is!