Egészségügy 2020. november 7. 15:00

Járványügyi intézkedések a megyei kórházban

Járványügyi intézkedések a megyei kórházban
A Kormány a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ismét egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország egész területére. Ennek értelmében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is változások lépnek életbe.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a betegek ellátása regionális szinten történik, az intézmények fokozatosan lépnek be a COVID-betegek ellátásába. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján igazolt COVID-19 fertőzött, valamint gyanús betegek ellátásában a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház harmadhelyi felelősként vesz részt. Az intézmény ennek megfelelően felkészült a fertőzött betegek fogadására.

November 9-én, hétfőtől a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban csak sürgősségi betegek és daganatos betegek ellátása történik a fekvőbeteg részeken. Az egynapos sebészeti ellátás megszűnik.

Az Invazív Kardiológiai Osztály a Hotel épület 6. emeletére költözik, helyén, az A. épület 2. emeletén COVID-betegek ellátása történik.

A koronavírus-fertőzés szempontjából magas kockázatot jelentő beavatkozásokra csak egy negatív PCR vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.

November 9-étől a beavatkozásokhoz szükséges PCR mintavétel helye a bőrgondozó intézet erre kijelölt helyisége. Mintavétel 11.30-tól 13.30-ig lehetséges. A bőrgyógyászati szakrendelés változik, csak sürgős betegek ellátása történik, előjegyzés alapján, hétfőtől csütörtökig 7 és 14 óra között, pénteken 7 és 13 óra között.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály csak sürgősségi járóbetegeket fogad, a terhesgondozás, és az azzal kapcsolatos vizsgálatok rendje változatlan.

Apás szülésekhez a kísérőt csak 48 órán belüli negatív PCR teszt birtokában engedik be. A tesztet nem az intézmény végzi. Nőgyógyászati műtét elvégzéséhez szintén a felvételt megelőző 48 órán belüli negatív PCR teszt eredmény szükséges.

Bizonyos szakrendelések ideje átmenetileg változhat, amelyről folyamatosan olvashatnak a
www.kmk.hu oldalon.

A Rendelőintézet nyitva tartása egyelőre változatlan, továbbra is csak az időpontra érkezők léphetnek be a szigorított és ellenőrzött bejáraton. Bár a betegek, a sorban állók védelme érdekében elkészült a feljáró fedése, kérik, hogy a vizsgálat előtt 15 perccel érkezzenek!

A teljes körű látogatási tilalom továbbra is érvényben van. Felhívják a figyelmet, hogy a rendkívüli látogatási engedéllyel rendelkezők számára kötelező a szokásos látogatási idősávok betartása, a beteg mellett eltölthető idő pedig maximum 15 percre változott.

Közös érdek, hogy a járványügyi előírásokat, többek között a megfelelő maszkviselést, távolságtartást és kézfertőtlenítést feltétlenül tartsák be!

Együttműködésüket és megértésüket köszöni a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus