Helyi hírek 2020. november 10. 18:30

Félegyházi járványügyi intézkedések

Félegyházi járványügyi intézkedések
A november 11-én szerdától életbe lépő országos korlátozásokkal kapcsolatban összefoglaltam a Félegyházára vonatkozó szabályokat és információkat, amelyeket az alábbiakban olvashatnak. Jelenleg még nem ismertek a kormány által meghatározott részletszabályok, azok ismeretében a most leírtak még változhatnak.

• A középiskolás diákok részére az önkormányzat biztosítja az ebédet, amelyeket az iskolai étkezdéből saját ételesben tudnak minden nap elvinni 12 és 14 óra között. A részletszabályokról az intézményeken keresztül értesítjük a diákokat.

• A sportcsarnokot az iskolai foglalkozások kivételével, míg az uszodát, a múzeumot teljesen bezárjuk és a mozi is zárva tart.

• Elengedjük a mozi bérleti díját. A mozi a helyi kultúránk része, nagyon fontos számomra, hogy megmaradjon a városban.

• Az önkormányzati bérleményeknél 30 napra elengedjük azon helyiségek bérleti díját, amelyek bezárásra kényszerülnek. A házhozszállítást végző vendéglátóhelyek bérleti díját 30 napra a felére csökkentjük. A rendelkezések egy hónapig hatályosak, ezt követően azokat felülvizsgáljuk. Az érintett vendéglátósokat, bérlőket arra kérem, hogy keressék a vagyonhasznosítási osztályt.

• A Honvéd Sporttelep nyitva marad, itt egyénileg lehet sporttevékenységet végezni.

• A piac és a havi kirakodóvásár változatlan rend szerint működik tovább.

• A temetkezéseknél előírt 50 fős korlátozásokat az üzemeltető szigorúan be fogja tartatni, nagyon kérem a hozzátartozókat a szabály betartására, kerüljük el a kellemetlen helyzeteket.

• Dolgozói szinten szinte valamennyi önkormányzati intézményünk érintett a vírussal. A bölcsődék és az óvodák normál rend szerint működnek, jelenleg nincs igazolt fertőzött, vagy szoros kontaktos gyermek, általános iskolákról, középiskolákról és a nem önkormányzati fenntartású intézményekről nincs információm. A Csanyi úti idősek otthonából jelenleg 18-an vannak kórházban a vírus miatt. Az intézmény területén jelenleg nincs igazolt fertőzött. A Nádasdy utcai otthonban egy ellátottnak más kórházi ellátás során lett pozitív tesztje, ő jelenleg is kórházban van. Az intézmény területén így nem volt és jelenleg sincs igazolt fertőzött. A Családok Átmeneti Otthonában és a Hajléktalanszállón nincs igazolt fertőzött lakó.

• Az Egészségközpontban az eddigi eljárásrend szerint zajlik a betegellátás.

• A kórházunk is bekapcsolódott a koronavírusos betegek ellátásába, ehhez plusz orvosokat is kapott. Az itt zajló betegellátás teljesen elkülönül a napi, normál ellátástól. Az egynapos sebészeti ellátás szünetel. Az intézmény a beléptetőkaput áthelyezte, a belső parkolót a betegforgalom elől lezárták, ezért az utcán 5 új mozgáskorlátozott parkolót alakítottunk ki.

• Bár este 8 órától kijárási tilalom lesz, mégis úgy döntöttünk, hogy a várost ünnepi díszbe öltöztetjük. Kora esténként jöjjenek, sétáljanak a családdal a friss levegőn, mutassák meg a gyerekeknek a feldíszített Félegyházát.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!
Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus