Helyi hírek 2020. november 12. 08:00

Ma van a Szociális Munka Napja

Ma van a Szociális Munka Napja
A társadalom megbecsülésének gesztusa ez az ünnep világszerte, amit november 12-én tartanak. Hazánkban, az emberek mintegy harmada küszködik szociális problémával, ami gondozást igényel és amelyet e szakterület dolgozói orvosolnak. Védőszentjük Assisi Szent Ferenc. E nap alkalmából fogadják szeretettel Csányi József polgármester rendhagyó köszöntőjét.

Tisztelt szociális ágazatban dolgozók!

Kedves Ünnepeltek!

November 12-ét a Szociális Munka Napjaként tartják számon világszerte. A szociális ágazatban dolgozókat köszöntjük ezen a napon, akik az emberi lét kezdetétől a végéig, a születéstől egészen az elmúlásig jelen vannak életünkben. Hivatástudat, rendkívüli türelem, empátia kíséri áldozatos munkájukat.


Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata évek óta a Művelődési Központban megtartott ünnepi rendezvénnyel és műsorral fejezte ki háláját a szociális ágazatban dolgozóknak. Megbecsülésünk jeleként itt adtuk át a több évtizede dolgozók jubileumi okleveleit, és itt osztották ki a Művelődési és Szociális Bizottság elismerő oklevelei.

Sajnos a 2020. évben e nemes hagyományunkat nem folytathattuk, a járvány okozta kockázatok miatt nem tarthatjuk meg ünnepségünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy percig is elfelejtenénk azoknak az elhivatott és munkájukat lelkiismeretesen végző, napjainkban nagyon sok áldozatot és felelősséget kívánó és rendkívül leterhelt ágazatban dolgozók munkáját, akik nap mint nap bizonyítanak az emberség, a rendkívüli munkabírás és a szakmai hozzáértés terén.

Külön szeretném kifejezni elismerésemet és köszönetemet a szociális ágazatban több évtizede szolgálatot vállaló kollégáknak, akik ez évben a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény dolgozói közül kerültek ki. 

A köz szolgálatában eltöltött 40 éves munkájáért köszöntöm:

Pelyváné Karsai Erika terápiás munkatársat és Jaksa Imre Béláné ápolót, volt osztályvezető ápolót.


A köz szolgálatában eltöltött 30 éves munkájáért köszöntöm:

Rabi Ferencné konyhai kisegítőt és Szondiné Kovács Erzsébet ápolót.


A köz szolgálatában eltöltött 25 éves munkájáért köszöntöm:

Feketéné Szabó Edit Katalin gondozót.


Tisztelt Ünnepeltek !

Tudjuk, hogy a járványügyi intézkedések még nagyobb terhet rónak mindennapi munkájukra. Önök fokozott felelősséget vállalnak az intézményekben gondozottakért és ellátottakért, de tudjuk, hogy Önökben is növekszik az aggodalom saját szeretteikért, saját egészségükért, hozzátartozóikért, ismerőseikért. Tudjuk, hogy az Önök nélkülözhetetlen és felbecsülhetetlen munkája ezért most még inkább kimerítő testileg, lelkileg, és mentálisan egyaránt. De bíznunk kell abban,  hogy egymást segítve túl leszünk a nehézségeken.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nevében minden szociális ágazatban dolgozónak köszönetet mondok és kívánok jó egészséget, sok erőt, kitartást Váci Mihály gondolataival:

„És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,
s egy tekintetük elhitesse véled:
szép dolgokért élsz - és érdemes élned.”



Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!