Helyi hírek 2020. november 11. 12:00

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról
Kedves Félegyháziak! A kormány tegnapi döntése értelmében a 10 ezer fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező a maszkviselés a közterületeken, csak ott ahol azt a polgármester meghatározza.

Én nagyon komolyan veszem a járvány elleni védekezést, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy felesleges indokolatlanul szigorú és betarthatatlan szabályokkal terhelni Önöket, inkább életszerű és bárki számára könnyen végrehajtható döntést kell hoznom a városra vonatkozóan.

Ezek alapján holnaptól (2020. november 12., csütörtök reggel 5 órától) a következő szabályok lesznek érvényesek a város területére:

Piacnapokon (kedden, pénteken, és vasárnap) 6-tól 12 óráig kötelező maszkot viselni a Béke-téren. A piac, valamint a vásártér területén nyitvatartási időben kötelező a maszkviselés.

Kötelező maszkot viselni a központi buszpályaudvar és vasútállomás teljes területén, valamint a busz és vasúti várakozóhelyek területén és azok 5 méteres körzetében.

Kötelező maszkot viselni valamennyi bölcsőde, óvoda, általános iskola 50 méteres körzetében gondozási, nevelési napokon reggel 7 és 8 óra valamint 15 és 17 óra között.

A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

Nem teszem kötelezővé, de kérem, sorban állás közben használjanak maszkot olyan helyeken, ahol jellemzően az utcán kell várakozni (például a két posta, a bankok, gyógyszertárak és az okmányiroda előtt), valamint a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, bevásárlókocsik közelében, ahol nagyobb tumultus szokott lenni.

Néhány további információ:

Olyan vendéglátóhelyeknek, amelyek nem végeznek ételkiszállítást, és elvitelre sem lehet tőlük ételt vásárolni (pl. kocsmák, bárok) zárva kell tartaniuk.

A Petőfi-téri karácsonyi vásár a kormány döntése értelmében elmarad.

A kutyafuttatót nem zárjuk be.

A házhozszállítást is végző vállalkozásokra (éttermekre, pizzériákra) az értelmezésem szerint nem vonatkozik a 7 órai zárvatartási szabály. Javaslom részükre, hogy fél 8-ig még teljesítsenek elvitelre történő ételrendeléseket, fél 8 után pedig kiszállítást végezzenek. Az ott dolgozó alkalmazottakra, futárokra nem vonatkozik a kijárási tilalom, mivel munkát látnak el. A munkavégzést a munkáltatónak írásban kell igazolnia.

Természetesen amennyiben bármilyen változás történik, arról haladéktalanul tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!
Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus