Helyi hírek 2020. november 11. 13:00

Továbbtanulási tájékoztatót tartott a Móra gimnázium

Továbbtanulási tájékoztatót tartott a Móra gimnázium
A Móra Ferenc Gimnázium hat évfolyamos képzéséről tartottak tájékoztatót általános iskolás hatodikos diákoknak és szüleinek az intézmény diákjai november 5-én, a Szakmaközi Művelődési Házban.



Az általános tájékoztatóban többek között a központi felvételire való jelentkezési eljárásról is hallhattak a résztvevők, valamint információt kaptak a az intézmény képzéséről, annak erősségéről, a belőle fakadó számos lehetőségről, egyben felhívva a figyelmet a későbbi iskolaváltás esetleges nehézségeire is.



A gimnázium diákjai (Novák Dorka-9/E, Farkas Szonja 10/E, Rátkai Zoárd 10/E, Szolnoky Anna 10/E, Nemes-Nagy Adél 12/E) rövid beszámolóban mondták el a társas kapcsolatok, barátságok, segítő közösség, odafigyelés, jövőkép, tervezés, tudásmegosztás, nyelvtanulás és a hat éves gimnáziumi időszak előnyét, lehetőségét. Számos kérdésre válaszoltak, a tájékoztató kötetlen hangnemben, kellemes beszélgetéssel zárult.



Aki nem tudott személyesen részt venni a tájékoztatón, az minden fontos információt megtalál a gimnázium honlapján (www. moragimi.sulinet.hu), a hamarosan elkészülő beiskolázási honlapon, illetve a közösségi médiában, az iskola Facebook- és Instagram-oldalán.



A program szervezői:
Kissné Fekete Éva
Kovácsik Zita (az induló 7/E osztály osztályfőnöke)

Fotó: Schauer Lili

 

Kövessen minket a Facebookon is!