Helyi hírek 2020. november 13. 12:00

Közös gyakorlatot tartott a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség és a Magyar Közút

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én. Ehhez kapcsolódóan a téli időjáráshoz kapcsolódó védekezési feladatokban résztvevő együttműködő hatóságok, mint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Honvédség és önkéntes mentőszervezetek bevonásával speciális terepgyakorlatot tartottak a Groupama Tanpályán.



A Hungaroring területén belül található tanpályán olyan gyakorlatokat végeztek a társszervek, amelyek hozzájárulhatnak a téli időszakban esetlegesen előforduló események hatékonyabb kezeléséhez, a védekezésben együttműködők közötti gyorsabb információáramláshoz, a reagálási képességük továbbfejlesztéséhez, valamint az erőátcsoportosítások gyakorlásához.




A tanpályán kárhelyszínre történő vonulást, a műveletek koordinálását, a beavatkozó gépjárművezetői állomány vezetéstechnikájának fejlesztését és a kárhelyszíni feladatok végrehajtását tesztelték.



Külön kiemelendő, hogy a gyakorlat során valamennyi szervezetnél használatban lévő úgynevezett EDR, vagyis Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszert alkalmaztak.



A gyakorlatban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2 sószóró munkagéppel és 1 útellenőri autóval, a katasztrófavédelem 1 szerkocsival, a rendőrség 3 szolgálati járművel, a Magyar Honvédség 2 terepjáró tehergépjárművel, az önkéntes mentőszervezetek pedig a tavaly decemberben pályázati forrásokból beszerzett új VW Amarok terepjárókkal vettek részt.
 

Kövessen minket a Facebookon is!