Helyi hírek 2020. november 21. 16:00

Mit mesélnek a régmúlt tárgyai?

Mit mesélnek a régmúlt tárgyai?
Nekünk, újságíróknak sem könnyű manapság a dolgunkat tenni, és – túltekintve a járvány szolgáltatta aktualitásokon – az olvasó számára üdítő, lelket melengető témákat feldolgozni.

Miután a múzeumok, a könyvtárak és a művelődési központok sem fogadhatnak látogatókat, az intézmények közösségi oldalain próbáltam ihletet szerezni, és közben azon gondolkodtam, hogy miként tudnánk segíteni egymás munkáját. Nagyon megtetszett a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum Facebook-oldalán idén októberben elindított Mit mesélnek nekem a múzeumban őrzött tárgyak című sorozat, aminek keretében a múzeum minden munkatársa bemutatja kedvenc műtárgyát. Kapva a lehetőségen, megkerestem őket, hogy közösen mutassunk be további olyan ereklyéket, érdekességeket, műtárgyakat, amelyeknek története így, vagy úgy, találkozik, összefonódik városunk múltjával. Ezzel szeretnénk tartalmas perceket szerezni azoknak az olvasóknak, akik a járvány miatt otthonaikba kényszerülve szívesen merülnek el egy bögre forró tea vagy kakaó mellett településünk történetében. A cikkek megírásában örömmel segítenek a múzeum dolgozói, amit ezúton is köszönünk.



Az e cikkhez társított fotók a sorozat első bemutatásra szánt tárgyi emlékéről készültek, amelynek történetét a következő cikkben olvashatják. Akinek van ötlete, hogy mi ez, várjuk az
[email protected] e-mail címre.

„A múzeumok az emberi élet teljes területéhez kötődő emlékanyagokat gyűjtik, éppen ezért a természeti, a tárgyi emlékeken túl dokumentumok, könyvek, fényképek, művészeti alkotások… sokfélesége tartozik a gyűjtőkörükbe. Ez minden múzeumre igaz, de mégis mindegyik más, mástól különleges” – olvasható a múzeum Facebook-oldalán.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!