Hirdets
Helyi hírek 2020. november 18. 12:00

Hungarikum vetélkedő – Magyar nemzeti értékek a Kárpát-medencében

Képgaléria
Hungarikum vetélkedő – Magyar nemzeti értékek a Kárpát-medencében
Ismét meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében a Lakitelek Népfőiskola a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek.

Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, de a tanárok és a tanulók csak egy csapatban versenyezhetnek. A hetedik, a nyolcadik, a kilencedik és a tízedik osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat. A jelentkezés feltétele: az alábbi linken, vagy QR-kódon található 25 kérdésből álló feladatlap megoldás: www.shorturl.at/jmrBr
A beküldés határideje: december 18.

A feladatlapot visszaküldők 2021. január 15-éig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával 2021. február 15-éig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

Az elődöntő majd azt követően a döntő időpontja:

7. osztályosok számára: 2021. február 25. (elődöntő), február 26. (döntő)

8. osztályosok számára: 2021. március 25. (elődöntő), március 26. (döntő)

9. osztályosok számára: 2021. április 22. (elődöntő), április 23. (döntő)

10. osztályosok számára: 2021. május 27. (elődöntő), május 28. (döntő)

Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola – Hungarikum Liget ad otthont. A szállást és ellátást a Népfőiskola Alapítvány térítésmentesen kínálja.

A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak. Valamennyi kategóriában a díjnyertes csapatok értékes jutalomban részesülnek.

A vetélkedő lebonyolításával kapcsolatos kérdéseire válaszolunk a 
[email protected] e-mail címen.

Eredményes felkészülést, jó játékot kíván: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja

 

Kövessen minket a Facebookon is!