Helyi hírek 2020. november 20. 10:00

Félegyháza is elcsendesedett

Képgaléria
Félegyháza is elcsendesedett
Számos európai kis- és nagyvároshoz hasonlóan esténként elcsendesedik Kiskunfélegyháza is: a koronavírus-járvány második hulláma miatt november 11-jétől este 8 és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben Magyarországon. Az üres, kihalt utcák magukra hagyott árnyai között egy-egy munkából hazafelé igyekvő léptei verik fel csupán a csendet. Aztán újra visszatelepszik mindenre az időtlen mozdulatlanság. Döbbenetes korrajz lesz Görög Anita meseszép fotóösszeállítása az utókornak, és – reméljük – örökre elfeledett átmeneti intézkedések dokumentálója ez a cikk, amit most szemlézhet Ön, Kedves Olvasó!

Mi mindent láttak már ezek az ódon falak! Mennyi könny, öröm, történelmi pillanat és hétköznap néma tanúi az épületek, az utcák, a kövek… De most, ezek a napok, hetek, hónapok a mi életünk, a mi valóságunk. Most a mi áldozataink, a mi terheink, a mi reményeink ívódnak a szürke aszfaltba. Ezt olykor haraggal, máskor beletörődéssel nyugtázzuk. Csalódottak vagyunk, mert a körülmények arra késztetnek, hogy elhagyjuk biztonságot adó szokásainkat, felhagyjunk életszépítő hagyományainkkal, elengedjünk oly sok mindent és mindenkit, ami nélkül azt hittük, élni sem tudnánk.

Aztán mégis. Erőt gyűjtünk, fegyelmezetten maszkunk alá rejtjük veszteségeink fölött érzett szomorúságunkat, és tovább lépünk. Abban a biztos tudatban, hogy a fény most is legyőzi a sötétséget.   

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus