Helyi hírek 2020. november 18. 14:00

Hamarosan ünnepi fényekbe öltözik Félegyháza

Hamarosan ünnepi fényekbe öltözik Félegyháza
Napokon belül felgyulladnak az ünnepi fények Félegyházán, hiszen november 29-én kezdetét veszi az adventi időszak. Idén azonban minden más lesz, mint eddig, ugyanis a november 10-én megjelent kormányrendelet értelmében tilos rendezvényeket tartani, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat is. Ennek ismeretében kérdeztük Keresztes Tündét, az önkormányzat kulturális referensét a félegyházi adventi időszakról.

– Minden évben nagyon várjuk a karácsonyváró heteket. Évről évre próbáljuk valamilyen újdonsággal meglepni és megörvendeztetni az ünnepre készülő félegyháziakat. Így születtek meg az elmúlt évek nagysikerű adventi elemei: a fagyöngykapu, a világító szarvasos szánkó és a felújított adventi vásár is, ahol ismét lehetett helyi kézműves termékeket vásárolni, forralt bort és karácsonyi csemegéket kóstolni – emlékeztetett Keresztes Tünde.

Elmondta azt is, hogy idén nem tervezett az önkormányzat nagy és csillogó adventi műsorokat, sokkal csendesebb ünnepre készültek, mint az előző években. A legutóbb érvénybe lépett kormányrendelet azonban ezeket az adventi vásárokat, műsorokat, rendezvényeket egyértelműen megtiltotta, így ezek a csendes tervek sem valósíthatók meg. Ami viszont biztosan a 2020-as félegyházi advent eleme lesz: a betlehem, a szarvasos szánkó, és újdonságként egész nap karácsonyi muzsikát hallgathatnak a téren sétálók. Advent első vasárnapja november 29-ére esik, így a dekoráció felszerelése és a karácsonyfa díszítése is azon a héten történik meg. A gyertyagyújtások közönség nélkül zajlanak, és idén már elektromos gyertyák lobbannak fel a város koszorúján vasárnaponként. A város karácsonyfája pedig új díszítést kap.


Z. A. 

Fotó: archív – Lukács Tibor
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus