Helyi hírek 2020. november 18. 17:00

Hogyan igényelhető az ingyenes internet?

Hogyan igényelhető az ingyenes internet?
A miniszterelnök szombaton aláírt kormányrendelete értelmében a távoktatásban részt vevő diákok 30 napon keresztül ingyen használhatják az internetet.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nemrég arról beszélt, hogy a szolgáltatóknál kell igényelni a szóban forgó internet-hozzáférést, amit a decemberi számlán írhatnak jóvá 0 forintos összeggel – számolt be a liner.hu az Infostart hírére hivatkozva.

A Magyar Telekom esetében a www.telekom.hu weboldalon kérhetik az ingyenes szolgáltatást, a Flip ügyfelek pedig a Flip honlapján jelezhetik az igényüket november 18. és november 27. között. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe vehetik, mert a számlán az 5 százalék áfatartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg.

A UPC Directnél jelenleg is dolgoznak a részletes folyamat kidolgozásán, az ügyfeleknek előreláthatólag a My UPC Direct ügyfélszolgálaton keresztül kell majd tájékoztatniuk a szolgáltatót az ingyenes internet kérvényezésével kapcsolatos szándékukról.

A Telenornál kizárólag mobilinternetet lehet kérni, ingyenes vezetékes internetet nem áll módjukban szolgáltatni. Az intézkedés tehát elvileg őket nem érintené, mégis arról döntöttek, hogy a mobilszolgáltatásban az oktatáshoz szükséges weboldalakat ingyenessé teszik.

A Vodafone Magyarország a kormánnyal szoros együttműködésben alakítja ki az oktatást, melynek részeként a szolgáltató adathasználat nélkül teszi elérhetővé a legfontosabb oktatási oldalakat, így a digitális oktatásra átállt diákokat és tanárokat egyaránt megsegíthetik.

 

Kövessen minket a Facebookon is!