Helyi hírek 2020. november 19. 18:30

Százezer forint jutalmat kapnak a félegyházi idősek gondozói

Százezer forint jutalmat kapnak a félegyházi idősek gondozói
A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény minden dolgozója, mintegy 130 fő részesül rendkívüli, nettó 100 ezer forintos jutalomban még karácsony előtt. Erről Gálig Erzsébet intézményvezető tájékoztatta lapunkat.

– November 11-én levélben kaptam értesítést a jó hírről Csányi József polgármester úrtól. Arra kért, tolmácsoljam az önkormányzat és a képviselő-testület mellett az ő személyes köszönetét a Szivárvány Személyes Gondoskodó Nyújtó Intézmény minden dolgozójának azért az odaadásért, amit a város idősotthonaiban lakók védelmében tesznek, és egyben arról tájékoztatott, hogy az intézmény mintegy 130 munkatársa – a fogyatékosok nappali klubjában, az idősek klubjában, a szociális étkeztetésben, a tanyagondnoki szolgálatban, a házi segítségnyújtásban és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban, az idősek otthonában szolgálatot teljesítők, továbbá a teljes technikai személyzet: a mosodában és a karbantartásban, konyhán illetve az irodákban dolgozók is – anyagi elismerésben részesülnek – mondta el az intézményvezető, aki arról is beszámolt, hogy a koronavírus-járvány következtében emberfeletti teher hárul a dolgozókra.

– Ahogy a városban és az országban, úgy intézményeink falain belül is egyre nagyobb számban vannak érintettek akár betegként, akár kontaktszemélyként. A fogyatékosok nappali klubjában például jelenleg minden dolgozó karanténban van, míg a bentlakásos intézményben 8-10 fő. Folyamatosan, így ma is volt új fertőzött. Mindezek ellenére nekünk 24 órában helyt kell állni, és ellátni a bentlakóinkat a kisebb létszám mellett is. Mivel a kiesett munkaerőt helyettesíteni kell, nagyon nehéz a műszakok megszervezése, és rendkívüli teher hárul mindenkire. Ennek ellenére továbbra is minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy lassítsuk, illetve megakadályozzuk a járvány terjedését.

Köszönettel vesszük, hogy az önkormányzat támogatja, és anyagilag is elismeri az intézményben dolgozók helytállását. Ez rendkívül szép, erőt adó gesztus ebben a nehéz helyzetben – fogalmazott Gálig Erzsébet.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus