Helyi hírek 2014. szeptember 30. 09:00

Megkezdődik a beköltözés az új kórházépületbe

Képgaléria
Megkezdődik a beköltözés az új kórházépületbe
Október 2-án, csütörtökön megkezdődik a gyógyító osztályok beköltöztetése a Bács-Kiskun Megyei Kórház új, „A” jelű épületébe. Ezzel betölti rendeltetését a 11,5 milliárd forintból megvalósult beruházás. A költözés menetrendjéről dr. Svébis Mihály főigazgató és Hegedűs Iván gazdasági igazgató sajtótájékoztatón számolt be szeptember 29-én, hétfőn.

Mint a főigazgató elmondta: a kórház az épület üzemeltetéséhez szükséges valamennyi szakhatósági engedéllyel rendelkezik, így nincs akadálya a gyógyító osztályok beköltözésének. Az Izsáki úti telephelyről elsőként a tüdő-belgyógyászati osztály költözhet át az új épületbe. Ezt követi október 6-án a csecsemő-, és gyermekgyógyászati osztály, a koraszülött részleg és a szülészet-nőgyógyászati osztály az újszülött részleggel. A fül-orr-gégészeti osztály költöztetésére október 9-én kerül sor, végül pedig az invazív kardiológia veszi birtokba az épületet, október 10-én.

Az osztályok felszerelése megtörtént, az átköltözés alatt az egyes betegosztályok folyamatosan működnek. A fekvőbetegek átszállításáról a kórház gondoskodik.

Hegedűs Iván gazdasági igazgató hozzátette: az új épületben gyógyítók és betegek egyaránt jobb, komfortosabb körülmények közé kerülnek, ráadásul a szakmai munka feltételei nagy értékű orvosi gépekkel, műszerekkel is javultak.

A Kecskeméti Gyógyintézeti Központ új kórházi tömbjének építése 2011 februárjában kezdődött. Az ötemeletes épület mintegy 15 ezer négyzetméter alapterületű. Az új épületszárnyat és a régi hotelépületet előcsarnok köti össze.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!