Helyi hírek 2020. november 20. 12:40

A szociális ágazat minden dolgozójára kiterjesztették a 100 ezer forintos jutalmat Félegyházán

A szociális ágazat minden dolgozójára kiterjesztették a 100 ezer forintos jutalmat Félegyházán
Az idősellátás után most a bölcsődék, a hajléktalanszálló, a családok átmeneti otthona, a gyermekjóléti szolgálat és a gyermekjóléti központ dolgozói, összesen további 110 fő egyszeri, nettó 100 ezer forint értékű jutalmazásáról kaptunk tájékoztatást az önkormányzattól.

A részletekről Kisné Drubi Anikó pénzügyi osztályvezető elmondta, hogy a városvezetés kérésének megfelelően az elmúlt napokban azon dolgoztak, hogy megtalálják a pénzügyi feltételeket a szociális ágazatban dolgozók elismeréséhez. Első körben a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény 130 dolgozójának jutalmazásához sikerült forrást találni, de a városvezetés minden szociális dolgozóra ki szerette volna terjeszteni ezt a gesztusértékű anyagi elismerést.

A pénzügyi osztályvezető elmondta, hogy 2020 nagyon nehéz év volt az önkormányzat számára pénzügyi téren, pályafutása során az egyik legnehezebb. Olyan fordulatokkal kellett szembenézni, amelyek az eredetileg összeállt költségvetést többször felülírták. A terveket, prioritásokat, összegeket rendre újra kellett gondolni, át kellett számolni, gyakorlatilag havi szinten az aktuális körülményekhez igazítani. A nehéz tavaszi időszak után – amikor a jó gazdálkodásnak köszönhetően a védőhálóként megigényelt likviditási hitelből egyetlen fillért sem vett igénybe az önkormányzat – a második hullám még erősebben tért vissza ősszel, a korábbinál is nagyobb nehézségeket okozva.

Azt mindannyian tapasztaljuk, hogy a vírus terjedése és annak hatása is sokkal intenzívebb a tavaszinál, és a szociális ágazatban dolgozók is lényegesen nehezebb helyzetben vannak a dolgozók és ellátottak körében jelentkező megbetegedések miatt. A városvezetés éppen ezért elhatározta, hogy – akármilyen nehéz gazdasági helyzetben van is a város – ezeknek a dolgozóknak valamilyen módon honorálni kívánja az áldozatát. Miután körvonalazódott, hogy milyen módon tudjuk a pénzügyi lehetőséget a városvezetés döntése mögé tenni az idősellátásban dolgozó 130 fő esetében, arra kért meg a polgármester úr bennünket, hogy a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény 110 dolgozója számára is találjunk megoldást. Most úgy látjuk, hogy megvan a fedezet, a városvezetői döntés megszületett, így a mai napon az intézményvezetőt is tájékoztattuk a jó hírről. Ugyanúgy, mint a Szivárvány intézmény esetében, a Kapocs intézménynél is a teljes dolgozói kör, tehát a technikai személyzet is részesül az elismerésben – foglalta össze Kisné Drubi Anikó.

Az osztályvezető leszögezte: az önkormányzat gazdálkodása továbbra is rendkívül feszes és óvatos, tekintettel arra, hogy 2021 újabb kihívásokat tartogathat.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus