Sport 2020. november 23. 11:00

Országos főtáblára jutott a serdülő fiú kosárlabdacsapat

Képgaléria
Országos főtáblára jutott a serdülő fiú kosárlabdacsapat
Nagy sikert elérve bejutott az ország legjobb 32 csapata közé a Félegyházi Térségi Sportiskola U14-es serdülő fiú kosárlabdacsapata, így a továbbiakban a kiemelt bajnokságban folytatja szereplését. A koronajárvány ellenére sem állt meg az élet az FTSI kosárlabdacsapatainál, az edzések és a bajnokság is folytatódott minden korosztályban. Az eredményekről és a jelenlegi helyzetről Simon Zoltán, szakmai igazgató számolt be.

Az FTSI minden korosztálya és csapata alkalmazkodott a járványügyi intézkedésekhez, az edzéseket szinte kivétel nélkül a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban tartják meg, csakúgy, mint a bajnoki találkozókat. A kosárlabda szövetség részéről a versenyeztetés fenntartása a cél, aminek az FTSI eleget tesz.

Az U11-es kenguru korosztályban hat csapat. Az U12-ben, az U14-ban és az U16-ban fiú és lány csapat, míg az U18-ban fiú junior együttes vesz részt a bajnokságban.

Simon Zoltán szakmai igazgató elmondta, a jelenlegi járványügyi helyzetben az edzőkre is nagy teher hárul, a szülőkkel együttműködnek, hogy fent tudják tartani az edzéseket. Reményeik szerint a nehézségeket közösen átvészelik.

A legszebb eredményt a serdülő fiú csapat érte el. Szeptember második felében elkezdték a bajnokságot és három forduló hat mérkőzése alapján a területi alapszakasz 18 csapata között a negyedik helyen végeztek, így bejutottak az országos kiemelt bajnokságba.

A 32-es főtáblán a keleti és a nyugati régióban két 16-os csoportban folytatódik a szezon. A félegyházi játékosok nagy múltú egyesületek akadémiás csapatai ellen léphetnek pályára. Többek között a végső győzelemre esélyes debreceni egyesülettel is találkoznak.

A sikert több éves szakmai munka előzte meg. A 2007-es és a 2008-as fiúk három-négy éve készülnek együtt. Hozzájuk csatlakoztak az előző szezon U12-es bajnokságának legtehetségesebb játékosai. A serdülő csapathoz több mint 25 gyermek tartozik. Azok számára, akik a kiemelt bajnokságban nem jutnak szóhoz indítanak egy megyei csapatot, így mindenki számára játéklehetőséget biztosítanak.

A serdülő csapatban 10-15 játékos rendelkezik hasonló képességekkel. Együtt érték el a sikert. A gárda edzője Simon Zoltán. Segédedzője Vladimir Vujadinovics, aki mellett Ficsor Mihály segíti a tréningeket.

Kép: Szabó Csaba

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!