Program 2020. december 6. 13:00

Online advent a Móra Ferenc Művelődési Központban

Online advent a Móra Ferenc Művelődési Központban
A vírushelyzet fokozódása miatt november 11-étől a Móra Ferenc Művelődési Központ is bezárta kapuit a látogatók előtt. Nem szervezhetnek programokat az évnek abban a szakaszában, amikor egyébként a legmeghittebb ünnepre készülődve egymást érik a rendezvények.

Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy a tavaszi bezárás után most nagyobb gyakorlattal vették az akadályokat. Véleménye szerint eljött annak az ideje, hogy kilépjenek az online térbe, hiszen ahhoz, hogy tartani tudják jelen helyzetben a kapcsolatot a látogatókkal, muszáj ezeken a felületeken kommunikálni.

– Fantasztikus, hogy a kollégák milyen konstruktívan álltak hozzá. Részletesen megterveztük a programokat az internetes felületeinken egészen december 24-éig – mondta el az igazgató.



Az első program a Női Kör. Már hagyománya van, hogy karácsony előtt Anyák, Asszonyok, Lányok, Hölgyek, Gulyás Réka közreműködésével adventi koszorút készítenek. A programon most bárki részt vehet online, hiszen november 24-étől elérhető egy videó, így mindenki inspirálódhat a látottakból.

A videó itt nézhető meg. 

A gyertyagyújtások alkalmával, advent mind a négy vasárnapján szintén videók formájában készülnek egy kis műsorral a művelődési központ munkatársai. Ezeken a vasárnapokon este 6-ától láthatóak a tartalmak, amelyekkel némi meghittséget kívánnak varázsolni az otthonokba.



Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő kézműves kiállítás és vásár is átköltözik az intézmény Facebook-oldalára és honlapjára, hiszen az összes kézműves és iparművész, aki a karácsonyi vásárokon megjelent, most a Móra Ferenc Művelődési Központ online elérhetőségein megtalálható lesz. Galériák, történetek, címek várják az érdeklődőket. Aki pedig aktív részese lesz a virtuális karácsonyi vásárnak (megoszt, véleményez, kedvel tartalmakat) részt vesz egy sorsoláson, ahol december 18-án, 14 órakor egy kézműves ajándékcsomag boldog nyertese is lehet.

Mindezek mellett folyamatosan új tartalmakat érhetnek el Mikuláskor, Luca-napkor és igyekeznek kézzel készített ajándékötletekkel, receptekkel, filmajánlókkal változatossá és meghitté varázsolni az adventi időszakot.

Keressék a Móra Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalát, Youtube-csatornáját, Instagram-felületét és honlapját.

Z. A.

Fotó: Patyi Zoltán – ArtZone Photography

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus