Helyi hírek 2020. november 26. 10:00

Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés

Élelmiszerbank Karácsonyi Adománygyűjtés
Idén is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Covid-19 hatásainak enyhítésére és az ünnepi időszak megsegítésére. Három napon keresztül, november 27-én, 28-án és 29-én, országszerte mintegy 160 település több mint 250 áruházában várják a lakosság élelmiszeradományait önkénteseinkkel. Kiskunfélegyházán – a korábbi évek hagyományihoz hűen – a Tesco áruház is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

November 27-én, pénteken 14 és 18 óra, november 28-án, szombaton és november 29-én, vasárnap 8 és 18 óra között találják meg az önkénteseket az áruház Élelmiszerbank gyűjtőpontján.

Mit jelent a Karácsonyi Adománygyűjtés? A gyűjtőcsapatok beszámolói akikért gyűjtenek.

„Anya, nézd ennivalót kapunk”– mondta egy mezítlábas kisfiú, aki az adományt szállító kocsink elé szaladt. Amikor meghallottam ezt a mondatot a könnyeimet nyeltem vissza, hiszen én vagyok a segítő, nem lenne méltó a helyzethez. Tudom, hogy örülni és várni fogják a csomagot újra, idén is. Az általunk gyűjtött kakaóra, csokoládéra, lekvárra, egyebekre számítanak a családok minden év decemberében. Menetrendszerűen karácsony előtt érkezünk a nehéz sorsú gyerekekhez, családokhoz.

Tavaly egy hatgyermekes családnál voltam. Az édesanya tartja fenn és látja el a gyerekeit, illetve a 16 éves fia, aki iskola mellett munkát kényszerül vállalni, így támogatva édesanyját. Óriási segítség az az étel, ami az Élelmiszerbankon keresztül az ő asztalukra kerül. Az az öröm, és mosolyáradat, ami felém áramlott, velem maradt egész évben, és most, hogy közeledik az újabb Élelmiszerbankos segítség karácsony előtt, arra bíztatunk mindenkit, hogy a  bevásárlólista készítésnél gondoljon egy másik családra is, ahol szenteste a segítségünkkel „ennivaló” kerülhet  az asztalukra. Ahogy ők, én sem felejtem el azokat a pillanatokat, amikor csöndben, szótlanul pakolták le az autónkról az ünnepi vacsorát…"

"Vidéki kistelepülésként az itt élő rászorulók számára segítség mindenképpen a gyűjtés, hisz lesz, aki a karácsonyi étkezését tudja a gyűjtött adományból megoldani. Vagy a kisgyermekes rászorulóknak az a pár szem szaloncukor jut csak a karácsonyfára."

"Most készítjük a kiosztási tervet. 74 családnál tartunk, közülük 18-at jelöltünk olyannak, ahol szerintünk ez lesz a legnagyobb ajándék. Azt hiszem, ennél többet felesleges írnom."

"Kissé aggódtam azért, hogy hónap végén kevesebb lesz a vásárló az üzletekben, de szerencsére ez nem így volt. Vasárnap estére már nagyon elfáradtam, de mindezt feledtette velem az az érzés, amit szerintem mindenkinek meg kellene tapasztalnia. Bevallom, voltak olyan megható pillanatok, mikor a könnyeimmel küzdöttem és legszívesebben megöleltem volna az adományozót."

"Sokat jelent a rászorulóknak és nekünk is, hogy ilyenkor gondolunk rájuk, és támogatjuk Őket. Sok gyermek nem is ismeri azokat a csokikat, édességeket, amiket tőlünk kapnak. A szülőknek is óriási segítség a kapott élelmiszer, hiszen e nélkül nem lenne mit enniük az ünnepek alatt."

"Pár hete (november elején) egy családnál eladták a kályhát, hogy tudjanak ennivalót venni a gyerekeknek… ezt jelenti."

"Nagyon sokat jelentett az ellátottjainknak az összegyűjtött adomány, mivel nagyon sok családban nem jut az egész hónapra élelmiszer, valamint a családokban nem tudnak ajándékot vásárolni, s jó érzés számukra, hogy kaphatnak valamit."

"Van olyan család, akiknek néhány kiló tartós élelmiszer a karácsonyi hónapokban a létfenntartást jelenti. Személyesen ismerek nem egy családot, akikhez eljut az adomány. Nagyon boldogok, és mint a kincset, úgy bontogatják a csomagot."

"Nagyon sokat. Többek jeleztek vissza, hogy ez segítette ki őket, mert már nem volt otthon mit enni, és hálásak nekünk, amiért rájuk is gondoltunk az osztásnál. Össze is hozta az itt lakókat olyanok is adakoztak, akiket tudom, hogy ők is rászorulók. Így indult el egy folyamat, ahol további segítséget is nyújtunk: ruhanemű, karácsonyfa, és olyanok adják, akiknek szintén nem sok van, de szívesen adnak, mert ennek a hétvégének az üzenete ráébresztett sok embert, hogy adni jó. Jelezték többen, hogy jövőre is szívesen támogatnának."

"Az alapdolgokból a karácsonyi ebéd vagy vacsora készül, a szaloncukrot, a csokit, a kekszet a gyerekek és az idősek várják nagyon. Van olyan kisnyugdíjas, aki ezeket az édességeket ajándékozza tovább az unokáinak karácsonyra, a gyerekeknek pedig ritkán látott csemegét jelentenek a csomagban lévő ennivalók. Nagyon hálásak az emberek a segítségért, mindig megható látvány a párás szemű nagymama, az ugrándozó kisded vagy a kezét tördelő, zavarban lévő anyuka, amikor meglátja csomagot."

 

  • A 2019. november 22-23-24-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2018. november 23-24-25-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2017. november 24-25-26-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2016. november 25-26-27-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2015. november 27-28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.
  • A 2014. november 28-29-i adománygyűjtés eredményét ide kattintva tekintheti meg.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus