Helyi hírek 2014. szeptember 30. 13:00 Forrás: baon.hu

Ideiglenes helyre költözhet az államtitkárság januártól Kecskeméten

Ideiglenes helyre költözhet az államtitkárság januártól Kecskeméten
Nagy valószínűséggel nem készül el év végéig a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságának számára kijelölt kecskeméti, Lórántffy utcai épület felújítása, így az államtitkárság ideiglenes helyen kezdheti meg működését a hírös városban január 1-től.



Mint arról korábban már beszámoltunk: egy júliusban meghozott kormányhatározat szerint Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek és Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek kell megtennie a szükséges intézkedéseket, hogy Kecskeméten 2015. január 1-jétől a munkavégzés feltételei biztosítottak legyenek.

A határozat szerint az államtitkárságot a Kecskemét, Lórántffy Zsuzsanna utca 1. szám alatti ingatlanban helyezik el. Az államtitkárság beköltözéséhez az ingatlant fel kell újítani, illetve át kell építeni. A felújítás költségei nem az önkormányzatot terhelik, ugyanis az ingatlan, mely egykor a tüdőkórháznak és a csecsemőotthonnak adott helyet, állami tulajdonban van. A felújítás költségeiről nincsenek hivatalos adatok, egyes becslések szerint a számla több száz millió forintra is rúghat.

A munkálatok elkezdésének azonban egyelőre nincsenek látható jelei. Információink szerint jelenleg éppen egy B-terv kialakításán dolgoznak a költözés folyamatában érintett szakemberek: átmeneti helyet keresnek az államtitkárságnak. Úgy tudjuk, hogy az Ipoly utcai Inkubátorházat szemelték ki erre a célra, már vizsgálják, hogy az épület megfelelő lehet-e a körülbelül 100 államtitkársági dolgozó elhelyezésére.

A házban egyébként hely van, az infrastruktúra is megfelelő lehet, tehát az ingatlanon nem kellene jelentős beruházást elvégezni, hogy néhány hónapig ott működjön az államtitkárság. Ahhoz azonban, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő, egy alapítvány által működtetett Inkubátorházba beköltözhessen az államtitkárság, még közgyűlési határozat szükséges. A kérdésről csak október 12-e után szavazhat Kecskemét új képviselő-testülete.
 

Kövessen minket a Facebookon is!