Helyi hírek 2020. november 27. 17:30

Sokat számít az összefogás ereje a járványhelyzetben

Sokat számít az összefogás ereje a járványhelyzetben
Egy ózongenerátort adományozott a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítványnak Ladányi Endre vállalkozó. Ilyen készüléke már volt a mentőállomásnak, de most lehetőség nyílik arra, hogy egy időben akár több mentőautó, vagy a mentőállomás helyiségeinek ózonos fertőtlenítése is megtörténhessen. Ez azért is fontos, mert egy fertőtlenítési ciklus legalább 30-40 percet vesz igénybe, (15 perc ózonozás+15 perc behatási idő+10 perc szellőztetés) – mondta el a készülék átvételekor Papp György, a mentőállomás vezetője.

Az adományozó, Ladányi Endre a készülékről elmondta: – A megoldás az ózon drasztikus erejében rejtőzik, ami környezetkímélő, vegyszermentes, megoldást jelenthet például a munkahelyeken, iskolákban, otthonokban, a gépjárművekben. Gáz halmazállapotának köszönhetően a kezelni kívánt terület minden pontjába eljut, még azokat a felületeket is eléri, amelyeket fertőtlenítő vegyszerekkel nem lehet. Átjárja a kárpit szöveteit, behatol a fa repedéseibe is.

Az ózonkezelés során a készülék a levegőből állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt. Az ózon visszaalakul oxigénné, így az eljárás végeztével nem marad más csak a tiszta, friss, fertőtlenített levegő. Ami a legfontosabb, hogy nincs káros vegyszermaradvány.



A félegyházi mentőállomásnak adományozott ózongenerátort a Green System Group KFT ajánlotta fel. Ez a cég már a korábbi években is támogatta a mentőalapítványt. A generátor átadásakor Ladányi Endre és Papp György is, megfogalmazta, hogy ebben az időszakban nagyon nagy szükség van arra, hogy segítsük, támogassuk az egészségünkért dolgozó szervezeteket, embereket.

A mentőalapítvány továbbra is szívesen fogadja az adományokat, az adó egy százalékának felajánlását.

A Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány elérhetősége: 
6100 Kiskunfélegyháza, Arató u. 13.
Adószáma: 183590-79-1-03, bankszámla száma:11732071-20034508, elnöke: Vastag László.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus