Helyi hírek 2020. november 28. 16:00

Támogatás kérhető elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására

Támogatás kérhető elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására
November 23-án megnyílt és a későbbiekben szakaszosan nyitva áll az a pályázati lehetőség, amelyet az IFKA, Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódóan tett közzé elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésének támogatására. Ennek célja a gépjárműhasználattal szembeni alternatíva nyújtása, a fosszilis energiahordozók felhasználásának, ezen keresztül a település levegőszennyezettségének csökkentése.

Kiskunfélegyházán többek között a Nor-bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz a regisztrált kereskedő, ahol a pályázatról és annak részleteiről érdeklődhetnek. Lajos Norbert tulajdonos elmondta, hogy a hagyományos kerékpárt az e-bike-tól egy elektromotor különbözteti meg, amit az első vagy hátsó kerékben vagy a pedáltengelynél helyeznek el. A motor működésbe lép, amikor a pedál- vagy nyomatékszenzor érzékeli, hogy tekerni kezdtük a biciklit. Ekkor segít a folyamatnál az elektromotor. A funkciója tehát kényelmi, könnyebbé teszi számunkra a kerékpározást, kevesebb erőkifejtést igényel így a tevékenység.

A tulajdonos elmondta, hogy nagy érdeklődés övezi a pályázatot. Minden korosztálynak ajánlják a kerékpárokat, akik kényelmesebb, könnyebben hajtható kerékpárra vágyik. Minden hónapban egy hétig lesz nyitva a pályázati lehetőség, legközelebb december 28-ától. A támogatás vissza nem térítendő.

Pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 400 ezer forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 900 ezer forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150 ezer forint.

További információ a Nor-bike Szaküzlet és Szervizben és a

https://kerekpar2020.elektromobilitas.ifka.hu/ oldalon kérhető.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!