Egészségügy 2020. december 4. 08:00

Januártól új igazgatója lesz a Szivárvány intézménynek

Januártól új igazgatója lesz a Szivárvány intézménynek
2021. január 1-jétől a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény igazgatói feladatait Magyariné Tóth Erika látja el, miután a jelenlegi vezető, Gálig Erzsébet 15 év után búcsúzik az intézmény éléről.

Magyariné Tóth Erika középiskolai tanulmányait a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi iskolában végezte, utána a városi kórház sebészeti osztályán kezdett dolgozni ápolónőként. A későbbi tanulmányait munka mellett végezte, diplomás ápoló szakképesítést szerzett a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi és Szociális Karán.

A főiskola elvégzése után az ápolási igazgatásra került, mint ápolásszervező, oktatásfelelős, minőségirányítás-felelős. Az akkori ápolási igazgató sokat segített neki a vezetői gyakorlat megszerzésében, így 2011-ben a krónikus belgyógyászat vezető ápolója lett. Ezekben az években rengeteg tapasztaltra tett szert az osztályos betegek ellátásában, a minőségi és biztonságos ellátás megszervezésében. Az erőfeszítések nem voltak hiábavalók: a Krónikus Belgyógyászat Kiváló Ápolási Egység-díjas lett ezekben az években, Magyariné Tóth Erika pedig szakmai díjat vehetett át.

Az új ápolásiigazgató-választás ideje alatt megbízott ápolási igazgatói feladatokat látott el, majd visszatért a krónikus belgyógyászati osztályra. 2017 októberétől az egynapos sebészet vezető ápolója, gazdasági nővére, esetmenedzsere volt. Jelenleg is tanulmányokat folytat szakmai tudása fejlesztése érdekében, a Pécsi Tudományegyetem MSc hallgatója.

Az igazgatói pályázat beadásához szükséges bátorságot annak a változásnak köszönheti, amit a koronavírus első hulláma hozott az életébe: átvezényelték a kecskeméti kórház légúti sürgősségi betegellátó osztályára, ami kizökkentette ugyan a megszokottból és eleinte nehezen is élte meg a változást, végül mégis megtanította szélesebb látókörben szemlélni hivatását.

– Nagyon örültem a pozitív elbírálásnak, hálás vagyok a nekem szavazott bizalomért, ami motiválttá tesz. Remélem, meg fogom tudni szolgálni a szakmai munkámmal. A szakértői elbírálás alatt rengeteg építő kritikát kaptam a szegedi Zsótér Ágnes főigazgató asszonytól, amit ezúton is köszönök, és alkalmazni fogom a javaslatokat – mondta el az új vezető.

Egyelőre a járvány okozta nehézségek állítják kihívás elé az új vezetőt, aki az ellátottak és a dolgozók védelmét tekinti a legaktuálisabb kihívásnak. Változtatásokat még nem tervez, mindenkit szeretne megismerni és a munkafolyamatokat átlátni. Nagyon fontos számára a lakók elégedettsége és nem utolsó sorban a dolgozóké. Gálig Erzsébet jelenlegi igazgató munkásságára példaértékű szakmai modellként tekint, szeretné tovább vinni ezt az irányt. Az intézmény életében kiemelt szerepet szán a hagyományok ápolásának, mert úgy tartja, általuk szebbé, tartalmasabbá tehetők az ellátottak napjai: közelebb hozza a gyerekeket, unokákat, családtagokat és barátokat, végső soron segíti a lelki, mentális egészség megőrzését. Mint mondta, nagyon várja a közös munkát a fenntartó önkormányzattal és a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben dolgozó munkatársakkal.

Magyariné Tóth Erika 17 éve él házasságban, egy fiúgyermek édesanyja.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!