Helyi hírek 2020. december 6. 10:00

A Berkemann ajándéka a járványkórháznak

Képgaléria
A Berkemann ajándéka a járványkórháznak
4 millió forint összértékben lábbeliket adományozott a Berkemann a kiskunhalasi járványkórház dolgozóinak december 3-án, csütörtökön. A vállalat azon dolgozóknak kívánt segíteni, akik gyakorlatilag napi 12 órában küzdenek a koronavírusban szenvedő betegek életéért.

Az ajándékot dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója és Dittmayer Péter ápolási igazgató vette át. A főigazgató elmondta, hogy nagyon boldog volt, amikor a megkeresésről tudomást szerzett. Személyes érintettségét említette, amikor egy éjszakai műszak során a nem megfelelő lábbeli viselése miatt megcsúszott és bokatörést szenvedett. Véleménye szerint a legjobb minőség, amit a szakápolók, ápolók kaptak most. Felhívta a figyelmet rá, hogy sokan nem fel sem tudják mérni, hogy milyen megterhelő egy ilyen műszak, aminek időtartama alatt 10 kilométereket gyalogolnak a dolgozók. A fizikai mellett lelki és szellemi megterheléssel is küzdenek naponta, amit enyhítenek ezek az ajándékok és megkönnyítik a 12 órát a munkavállalók számára. Hálásan megköszönte a támogatást a kórházban dolgozók nevében is, a gesztust szívmelengetőnek nevezte.

Az átadón Balanyi Melinda, a Berkemann Hungary Bt. értékesítési csoportvezetője kiemelte: 2020 óriási fordulatot hozott mindannyiunk életébe, az egészségügyi dolgozók számára pedig egy olyan harcot, ami nap mint nap próbára teszi az erejüket.

– Bízunk benne, hogy ez az ajándék, ez a száz pár anatómiai talpkialakítású lábbeli, amit most a dobozok rejtenek, könnyebbé teszik majd a hosszú műszakokat, amikor visszatérnek saját munkahelyükre! Szívből köszönjük áldozatos munkájukat! – tette hozzá Balanyi Melinda.

A Berkemann 1885-ben, családi manufaktúraként indult vállalat, amely hamarosan kisüzemmé nőtte ki magát. 1903-ra kifejlesztették a világ első, speciális talpkiképzésű fa modelljeit, melyek óriási sikert arattak, hercegnők, olimpikonok és énekesek is viselték. Ma már a világ több mint negyven országában viselik a Berkemann modelljeit, és 1997 óta minden pár lábbeli Kiskunfélegyházán készül. A vállalat hazánkban 370 dolgozót foglalkoztat. Az anatómiai talpkiképzéssel ellátott, orvostechnikai tanúsítású lábbelik jelentős része ma is kézi varrással készül.

Z. A.


 

Kövessen minket a Facebookon is!