Helyi hírek 2020. december 8. 17:00

Szabadulása után ismét korábbi áldozatától lopott

Szabadulása után ismét korábbi áldozatától lopott
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki alig egy hónappal azután, hogy lopás miatt kiszabott börtönbüntetéséből szabadult, május 26-án, fényes nappal bement annak a helybeli férfinak a házába, akitől már előzőleg lopott.

A keol.hu cikke szerint a tolvaj előbb a nyitott garázsba és az abból nyíló műhelybe ment be, ahonnan szerszámgépeket lopott el. A zajra felfigyelt a tulajdonos és kiment megnézni, hogy mi történt. Ezt kihasználva a vádlott besurrant a nyitva hagyott bejárati ajtón és a lakószobából réz és porcelán dísztárgyakat, 30 db 200 forintos ezüstérmét, valamint a széken lévő nadrág zsebéből iratokkal és készpénzzel teli pénztárcát vitt magával. A besurranó a lakásból végül az ablakon kiugorva távozott, amelynek során az ablaküveg és a szúnyogháló is megrongálódott. Menekülése közben az egyik porcelánfigura darabokra tört, arra a sértett a teraszon talált rá. A vádlott mintegy 270 ezer forintot zsákmányolt, míg a rongálással további 28 ezer forint kárt okozott.

Öt nap múlva a vádlott a csukott, de nem zárt ajtón egy másik családi házba is bement és onnan laptopot, sarokcsiszolót és barkácseszközöket vitt magával.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!