Hirdetmények 2020. december 17. 10:00

Meghosszabbodik a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama

Meghosszabbodik a gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama
A járványhelyzetre tekintettel az idei évben elmarad a nagycsaládosok ünnepsége és az újszülöttek személyes köszöntése. A vásárlási utalványokat a december 14-ével kezdődő héten postázzák ki a jogosultak részére.

A veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII. 4.) Korm. rendelet 9. §-a értelmében: 

Az e rendelet hatálybalépésekor fennálló és a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig. Ennek értelmében a december 4-e után lejárt fenti jogosultságok meghosszabbodnak, újabb értesítésig a jogosultságok meghosszabbítása céljából a polgármesteri hivatalt nem szükséges felkeresni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus