Helyi hírek 2020. december 11. 09:00

Kiválasztották a rajzpályázat legjobb alkotásait

Képgaléria
Kiválasztották a rajzpályázat legjobb alkotásait
A koronavírus-járvány miatt a 29. jótékonysági szilveszteri futás ugyan idén elmaradt, de a versenyhez kapcsolódó rajzpályázatot megtartották. Összesen 94 alkotás érkezett három témában, amiket december 9-én bíráltak el. Az ünnepélyes eredményhirdetést a tervek szerint december 19-én tartják meg 11 órakor a városi karácsonyfa előtt.

A Jogging Plus Sportegyesület szilveszteri futásához immár harmadik alkalommal kapcsolódott rajzpályázat, amivel elsősorban ezúttal is a nagycsoportos óvodásokat célozták meg.

A gyermekek három témakörben küldhették be alkotásaikat. Lehetett rajzolni sport, kamion és természet vonatkozásában.

A beérkezett rajzokat Rosta Ferenc alpolgármester vezetésével zsűrizték. A rajzpályázatot Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője koordinálta.

A szilveszteri futás főtámogatója ezúttal is a Rollsped Kft. volt, amelynek ügyvezetője Szűcs-Szabó Sándor minden óvoda részére 50-50 ezer forintot ajánlott fel. Eredetileg egyébiránt a nevezési díjak kerültek volna az óvodákhoz többek között, amivel az óvodák fejlesztési lehetőségeit támogatják.

A Rollsped Kft. emellett a gyermekek részére a tervek szerint 2021 tavaszán nyílt napot is szervezne, amelynek során minden beérkezett rajzot kiállítanának telephelyükön, illetve családbarát programokkal kedveskednének a gyermekeknek. Minderről Kovács Mónika, a Rollsped Kft. gazdasági ügyintézője számolt be, aki hozzátette, ezzel is szeretnének kárpótolni a gyermekeket a szilveszteri futás elmaradása kapcsán.

A legjobb rajzokat december 19-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban állítják ki. A kiskunfélegyházi karácsonyfa mellett ekkor rendezik meg az ünnepélyes eredményhirdetést. Kategóriánként a legjobb 3-3 alkotást díjazzák, illetve két különdíjat is kiosztanak.

A kupákat a kiskunfélegyházi OTP fiókvezetője, Morvai Szilveszter támogatta. Mellette Lajos Norbert, a Norbike KFT. ügyvezetője minden díjazott számára ajándékcsomagot ad át. A legtöbb rajzot beküldő óvoda egy futókerékpárt kap ajándékba ugyancsak a Norbike felajánlásában.


A rajzpályázat díjazottai:

Sport kategória:

Vidéki Lili (6 éves, Móra Ferenc u. óvoda)

Tóth Flóra (5 éves, Dózsa u. óvoda)

Tanács Rézi (5 éves, Bercsényi u. óvoda)



Kamionos kategória:

Tóth Árpád (5 éves, Nagyszőlő úti óvoda)

Vörös Zente (6 éves, Dózsa u. óvoda)

Lajos Levente (5 éves, Dózsa u. óvoda)



Természet kategória:

Kádár Kata (5 éves, Bercsényi u. óvoda)

Kis Eszter (5 éves, Dózsa u. óvoda)

Tóth Flóra (5 éves, Dózsa Óvoda)



Különdíj:

Fricska Gyöngyi (Százszorszép Óvoda)

Tarjányi Barna (6 éves, Bercsényi u. óvoda)


G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!