Helyi hírek 2020. december 11. 14:00

Félegyházi összefogásnak köszönhetően autót kapott Panka családja

Félegyházi összefogásnak köszönhetően autót kapott Panka családja
December 10-én hajnalban ismeretlen kamionos összetörte annak a gátéri családnak az utcán parkoló autóját, akik életében nélkülözhetetlen a jármű. A legkisebb lányuknál, Pankánál tavaly diagnosztizálták a leukémia egyik fajtáját. Műtétek és terápiák sora vette kezdetét, a budapesti kezelések miatt pedig folyamatosan szükségük van autóra, hiszen a kislány tömegközlekedéssel nem utazhat. Az édesanya kétségbeesett Facebook-posztja után a félegyházi autókereskedők gyűjtésbe kezdtek és gyakorlatilag egy óra leforgása alatt összeadták a család új autójának árát.

A gyűjtés részleteiről Nánási Brigitta, a Hanák Car Trade Kft. munkatársa elárulta, hogy maguk sem gondolták, hogy ilyen sokan, ilyen gyorsan az ügy mellé állnak.

– Sok jó ember van – tette hozzá.

Jelenleg a papírmunka folyik, reményeik szerint a jövő héten szervizelve, új gumikkal kerül a Ford Focus a családhoz. Panka édesanyja, Marianna megköszönte az önzetlen segítséget közösségi oldalán:
„Köszönetet szeretnék mondani Hanák Zoltánnak és azoknak a csupa szív embereknek, akik összefogtak Csányi Pankáért, hogy továbbra is biztonságban eljusson Budapestre. (…) Nagyon hálás vagyok mindenkinek a segítségért."

Kérdésünkre elmondta, hogy Panka egy csodálatos gyermek, egy igazi harcos és hála Istennek minden eredménye bíztató. Jól van, sokat játszik és sokat tanul. Nagyon várja a karácsonyt, hiszen tavaly nem tudták megünnepelni családilag a folyamatos kórházi lét miatt. Elárulta, hogy bár szűkös lesz az idei, mégis hatalmas az ajándék, hiszen mindannyian ott lesznek a fa körül.

Akik a Csányi család autójához hozzájárultak:

Hanák Car Trade Kft. (Hanák Zoltán, Terjék Norbert, Nánási Brigitta), Téti Attila és családja, Van Autó Kft., Autó Zénó, Terjék Ákos, Szabó Tüzép Petőfiszállás, Kopasz Dávid, Clean and Car Kft. (Hideg Tamás), Béres Ferenc, Tóth Ferenc, Prémium Autócentrum Kft., Rácz Dominik és családja, László Gumiszerviz, Kiss Zsolt, Anonim, László Tamás autószerelő, Sirius Club (Bakó  Imre), Maxx-Autó Trade Kft., Family Étterem, Kiskun Autóker Kft., Gémes Mariann, Gémes Brigitta, REV-AIR TECH Kft. (Rév Soma), Somogyvári Péter autómentő, Zeemandia Autoland Kft, Parts-Van Autósbolt, Csőke László, Csönge Attila, Görög Richárd.

 

Kövessen minket a Facebookon is!