Sport 2020. december 15. 11:00

Sikeres hazai rendezés az országos főtáblán

Képgaléria
Sikeres hazai rendezés az országos főtáblán
Amint arról már beszámoltunk, nagy sikert elérve bejutott az ország legjobb 32 csapata közé a Félegyházi Térségi Sportiskola U14-es serdülő fiú kosárlabdacsapata. A kiemelt bajnokságban a legjobbak ellen szerepelhet a gárda. A „H” csoport első fordulóját Kiskunfélegyházán, a Constantinum Sportcentrumban bonyolították le. A kétnapos forduló során minden résztvevő három-három mérkőzést játszott. Simon Zoltán edző csapata összességében sikeres hazai rendezésű tornán van túl.

Simon Zoltán edző értékelése:

- Eredményes alapszakaszbeli teljesítménye alapján Országos Főtáblára, azaz Magyarország legjobb 32 serdülő csapata közé kvalifikálta magát U14-es fiú csapatunk. Év elején kitűzött célunk tehát teljesült, a kiemelt bajnokságba pedig a minél sikeresebb szereplés céljával vágtunk neki.

Az első fordulóban egyből három akadémiai csapattal, a kecskeméti Mercedes-Benz, a debreceni Civis és a budapesti Kiss Lenke kellett megküzdenünk. Tisztelettel álltunk ellenfeleink eredményei előtt, a tapasztalt, sok éve top bajnokságokban megedzett játékosok ellen azonban semmiképpen sem szerettünk volna feltett kézzel pályára lépni.

Első mérkőzésünket a kecskeméti akadémisták ellen játszottunk. Az alapszakaszban már találkoztunk egyszer, akkor mi fáradtan, már egy megvívott mérkőzés után pihenés nélkül álltunk ki. Nagyon megfáztunk azon a mérkőzésen, de azért a 45 pontos vereség nem is volt reális.

Más taktikát kellett választani ezen a napon. Ellenfelünk gyors, energikus kosárlabdát játszik, melyre egyetlen ellenszerünk lehetett – ha mi is hasonló módon válaszolunk.

Az első negyedben összeszedett jelentős hátrány után egész pályás letámadásra váltottunk, mely komoly energiákat igényel, komoly koncentráció mellett. Innentől egy másik mérkőzést láthatott a „zárt kapus” közönség. A félegyházi fiúk derekasan küzdve 10 pont alá is faragták hátrányukat, mely végül 75:62-es (győzelemmel felérő) vereséget jelentett. Sajnos a járványügyi helyzet nem engedte meg, hogy szülők, hozzátartozók, egyesületi tagok is megtekintsék a mérkőzést, amelyen játékosaink 30 percen keresztül egyenrangú ellenfelei voltak kecskeméti sportbarátaiknak.

 

A délutáni első mérkőzésen a torna legerősebb csapatával, a debreceni fiúkkal mértük össze tudásunkat. Az első látásra nem is serdülő, hanem inkább kadett korú ellenfelünk az északi régióban 100 ponton belül senkit sem engedett nagyon. Fizikálisan erős, magas, technikailag képzett kosarasok ellen mindig nehéz, de ugyan akkor jó is játszani, motiváló lehet minden jó megoldás, szerzett pont.

A mindvégig magas intenzitású mérkőzésen hatalmas debreceni főlény mutatkozott, de fiaink ezúttal is emelt fővel jöttek le a pályáról. Teljesítményük alapján joggal bízhattunk a másnapi eredményes szereplésükben.

 

Nemzeti fiú serdülő-bajnokság

Országis Főtábla, 1. forduló

„H” csoport

Ideje: 2020. december 12-13. (szombat – vasárnap)

Helye: Kiskunfélegyháza, Constantinum Sportcentrum

Kecskeméti KA „A” – Félegyházi TSI   75 : 62

Félegyházi TSI – Cívis KK U14 ”A”   47 : 137

 

Simon Zoltán edző értékelése:

- Vasárnap következett a harmadik mérkőzésünk, a budapesti Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia ellen.

Ellenfelünk szintén két vereséggel zárta a szombati napot, hasonló eredményességi mutatóval, így egy hatalmas csata volt várható. Sőt, egy játékossal bővült is keretük, aki szombaton kadett mérkőzésen „feljátszott” Kecskeméten a Kiss Lenke U16 csapatában.

A korai időpont ellenére a félegyházi fiúk nagyon koncentráltan, az első labdabirtoklástól kezdve eredményesen kosárlabdáztak. Folyamatosan tudták növeli előnyüket, mely a félidőre már 10 pont fölé nőtt. Igazán azonban a harmadik negyedben robbant az energia, amikor is már 28 pont különbséget tudtak elérni. Esélyt nem adtunk ellenfelünknek a védő lepattanóinknál, melyből lendületes átmeneti játékkal könnyű kosarakat tudtunk szerezni.

Az utolsó 10 perc elején még vissza tudott 20 pont alá kapaszkodni ellenfelünk, ezután viszont folytatódott a hazai lendület, mely 33 pontos különbségig meg sem állt.

Győzelmünknek köszönhetően csoportunk harmadik helyén végeztünk. A mutatott teljesítmény alapján nem vallottunk szégyent nívós ellenfeleinkkel szemben, mindenkinek újabb erőt, lendületet kell, hogy adjon a még erőteljesebb folytatáshoz!

Mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, Farkas Levente pedig igazi kapitányként vezérelte csapatát a három mérkőzés során.

A kiskunfélegyházi kosárlabdázás sikeres hétvégét zárt tehát ismét. És ez nem csak a serdülő fiúk eredményeire vonatkozik. A háttérben ugyan is egy remek csapat dolgozott, egyesületünk technikai vezetői, az asztalszemélyzeti kollégák, a házigazda sportcentrum, mindannyian kellettek ahhoz, hogy ellenfeleink jó száj ízzel utazhassanak haza.

„Köszönöm fiúk, hogy ezen a hétvégén bizonyítottátok, nem véletlenül jutottatok el a legjobbak közé! Hasonlóan eredményes munkát kívánok és ígérek is nektek! Köszönöm továbbá segítőimnek, Vujadinovic Vladimirnak és Ficsór Mihálynak a munkáját, büszke vagyok, hogy ilyen stáb veszi körül csapatunkat.

Sajnos a tegnapi napot egy szomorú esemény is beárnyékolta. A torna rangadóján, az utolsó percekben egy debreceni fiú a kezét törte egy vétlen szituáció után. Mindannyiunk nevében mielőbbi felépülést és további eredményes kosárlabda pályafutást kívánunk neki.

A félegyházi fiúknak pedig egy hatalmas gratuláció, csak erősen a továbbiakban is-

 

Kiss Lenke KA „A” – Félegyházi TSI   55 : 88

A csapat tagjai: Farkas Levente, Bán Péter, Kószó Dániel, Várkonyi Bence, Horváth Benedek, Kósa László, Kapus György, László Kerecsen, Szabó Zalán, Abonyi Ákos, Seéberger Martin, Trifont Roland, Kis Roland, Nagy Csaba.

 

 

Kép: FTSI, Gubu Zoltán

Információ: Simon Zoltán

Kövessen minket a Facebookon is!