Helyi hírek 2020. december 17. 08:00

Faültetés az iskolákban

Faültetés az iskolákban
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette az iskolák számára a Fenntarthatósági Témahét nevű kezdeményezését. A témahét célja, hogy a gyerekek már iskolás korban megismerjék a környezetvédelem és a fenntarthatóság témáinak (klímaváltozás, vízhiány, megújuló energiák) a fontosságát, felfigyeljenek személyes érintettségükre és felismerjék, ők mit tehetnek.  

Idén klímavédelmi szemléletformálásként országos iskolai faültetési kampány is meghirdettek. A faültetéseket főleg tájfajta facsemeték biztosításával támogatta a tíz hazai nemzeti park és a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrző Központ is írta cikkében a Kiskunsági Nemzeti Park.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság öt iskolába juttatott facsemetéket. A kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskolában és a Platán Utcai Általános Iskolában 8-8 facsemetét ültettek el a gyerekek a nemzeti park munkatársa segítségével. A két intézménybe tatár juhar, mezei juhar, hegyi juhar, vadalma, galagonya és zselnice meggycsemeték kerültek.

A kunpeszéri általános iskolába és a kunadacsi Szent Margit Katolikus Általános Iskolába a helyi természetvédelmi őr közreműködésével hazai nyár- és tölgycsemeték kerültek.

Hátravan még a fülöpszállási Herpai Vilmos Általános Iskola, ahová tavasszal visszük az elültetendő fákat.

 

 







Fotó: Platán Utcai Általános Iskola
 

Kövessen minket a Facebookon is!