Kultúra 2020. december 15. 16:30

15 éves az Iskolagaléria

Képgaléria
15 éves az Iskolagaléria
A Dózsa György Általános Iskola iskolagalériájában 2005 májusában nyílt meg az első tárlat az intézmény alapításának 25. évfordulójára rendezett ünnepségsorozatok alkalmából. A kiállítótér másfél évtizede tölti be küldetését. Teret ad a művészeti nevelés értékközvetítő szerepének, a személyiség továbbfejlődéséhez nélkülözhetetlen esztétikummal való rendszeres találkozást kölcsönöz, segíti a műalkotások értő befogadására, átélésére való nevelést.

Másfél évtized alatt 150 művész kb. 2000-3000 alkotása fordult meg a galériában. Fiatal, szárnyaikat próbálgató alkotóktól kezdve egészen a Munkácsy-díjas művészekig terjedt a kiállítók köre. Többek között Bálványos Huba, feLugossy László, ef. Zámbó István, Szappanos István, Koday László, Walter Gábor és Kolozsvári Sándor nevével is találkozhatunk az Iskolagaléria művészeit számon tartó feljegyzésekben. A művek témájának, stílusának, technikájának sokszínűsége garantálja, hogy minden kiállítást nagy érdeklődéssel fogadnak az iskola tanulói.

A meghívott kiállító művészek egy-egy alkotást ajándékoztak az iskolának a tárlatok emlékére. Ezekből a festményekből egy gazdag gyűjtemény született az évek során, amelynek értékes darabjaiból egy újabb kiállítás nyílt decemberben a dózsások Iskolagalériájában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!