Helyi hírek 2020. december 16. 10:00

A legjobbnak bizonyult Kovács Nikolett rajza a megyében

A legjobbnak bizonyult Kovács Nikolett rajza a megyében
Idén is, csakúgy, mint az elmúlt években, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett, ahová tűzoltói beavatkozásokat bemutató alkotásokat vártak a szervezők az óvodás és iskolás korosztályból. Csaknem kétezer alkotás érkezett a pályázatra, amelyek témája között volt erdőtűzoltás és macskamentés is. Az alkotások változatos technikákkal jelenítették meg a tűzoltói munka fontosságát. Városunk általános iskolájának, a Dózsa György Általános Iskolának végzős tanulója, Kovács Nikolett (8/b) a megyei verseny Szabadkézi grafika kategória II. korcsoportjában I. helyezést, az országos döntőben pedig ugyanebben a korcsoportban II. helyezést ért el.



Nikolett megkeresésünkre elmondta, hogy még az előző tanévben, a karantén előtti időszakban a rajztanárától értesült a pályázatról, aki felhívta rá a figyelmét, hogy megyei és országos pályázatról van szó, így bele kellene adni mindent a siker érdekében. Általában részt szokott venni hasonló versenyeken, ezért most is úgy gondolta, hogy megpróbálja. A Szabadkézi rajz kategóriában indult, az általa készített rajz témája több oldalról is bemutatta a tűzoltó hivatást: szerepelt rajta a tűzoltók munkája, a készülékek, amelyeket használnak és mindezt puzzle formában ábrázolta.



Niki nagyon hálás felkészítő tanárának, Szunyiné Kis Anitának, aki mindenben segít neki. Nagyon örült a díjnak, arról pedig csak később szerzett tudomást, hogy országos megmérettetésen is szerepelt a rajza a megyei sikerek után, ennek az eredményhirdetése online zajlott. Végezetül elárulta, hogy a Móra Ferenc Gimnázium nyelvi osztályában szeretné folytatni a tanulmányait, a rajzolást, alkotást hobbinak tekinti és egyelőre nem fordult meg a fejében, hogy komolyabban foglalkozzon vele.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!