Helyi hírek 2020. december 17. 12:00

Az ételallergiásokra is figyel a Köménymag Gasztroház csapata

Az ételallergiásokra is figyel a Köménymag Gasztroház csapata
December 14-étől már az ételallergiások számára is elérhető ételeket kínál a kiskunfélegyházi Köménymag Gasztroház. Laktóz- és gluténmentes alapanyagokból készült ZERO elnevezésű ételeikkel szeretnék elérni, hogy azok a családok is találjanak kedvükre való pizzát, gyrost, vagy salátát, ahol valamelyik tag ételallergiás.

Szabó László, az egyik tulajdonos elmondta, hogy mindig nagyon fontos volt számára a vendégek véleménye és igénye, amely jelen esetben arról szólt, hogy ilyen fajta ételekre nagy szükség van. Ezt szem előtt tartva kezdtek megoldást keresni, mégpedig a legjobb minőségre törekedve.

– Ehhez hatalmas segítséget nyújtott Hatvani Ottó, a Sajt-Expressz Kft. tulajdonosa, aki Olaszországból szerzett speciális gluténmentes lisztet, és neki köszönhetően a hasáb- és édesburgonyát is gluténmentesen tudjuk kínálni – mondta el a tulajdonos.

Mindezek után megkezdődött a tesztelés, a liszttel próbasütéseket végeztek, amelyeket azután lisztérzékeny ismerősök kóstoltak, véleményeztek. A pozitív visszajelzések után indulhatott az igazi munka. Szabó László hangsúlyozta, hogy nagyon sok feltételnek kell megfelelni, s bár külön konyhájuk és pizza kemencéjük nincs a ZERO termékek készítésére, de szigorúan betartják az elkülönítést. Saját asztalon készülnek az ételek, külön pizzaformában sül a tészta, az alapanyagokat erre a célra fenntartott tárolókban, hűtőkben helyezik el. A szállítás során a készételes dobozokat leragasztják.



A Köménymag Gasztroház idén, október 23-án nyitotta meg kapuit, Szabó László és Bolesza Péter (másik tulajdonos) együttműködése eredményeként. Ételeik csak kiszállításra készülnek, amiről 9 fő gondoskodik nap mint nap. A tulajdonosok hozzátették, hogy nagyon büszkék és hálásak a munkatársaknak. Lelkiismeretes munkájukra mindig lehet számítani, ami óriási segítség a hétköznapokban és a tervezésben is.

– Itt érzem magam otthon, itt képzelem el a jövőmet is – mondja Szabó László, amikor Félegyházáról kérdezem. Szolnokról költözött ide, 2011-ben szerette meg a várost, aztán az évek folyamán a város is megszerette őt. Itt alapított családot, gyorsétterem, pizzázó fűződik a nevéhez, amit saját bevallása szerint nagyon szeretett. Sok embert ismert meg az elmúlt 10 évben, véleménye szerint összetartó, befogadó város a miénk. Idegenforgalmat, vendéglátást tanult, majd műszaki irányba fordult az érdeklődése. Szolnokon dolgozott pizzafutárként, később konyhai munkát is vállalt. Ez idő alatt belelátott a vendéglátás apró részleteibe. Lépésről lépésre építette fel mostani tudását.

A közös vendéglátós múlt, a munka szenvedélyes szeretete és az egybecsengő tervek is segítettek abban, hogy üzleti kapcsolatba kerültek idén Bolesza Péterrel, akinek neve ismerősen csenghet a félegyházi pizzakedvelők, főleg az egykori Víg Bakter, vagy Pizza Néró visszatérő vendégei körében. Péter 1999-ben költözött Kiskunfélegyházára Lakitelekről, üzletvezetőként érkezett az akkor nyílt Víg Bakter Pizzériába. A vendéglátóhely a vasútállomás épületében kapott helyet. Azután jöttek a Nérós évek Bolesza Péter életében, majd a 2008-as válság, amit sajnos néhány „pizzamentes” év követett. Egy véletlen helyettesítésnek köszönhető, hogy megismerkedett Szabó Lászlóval, ami a Köménymag Gasztroház megszületéséhez vezetett. Sok tervük van, számos újdonság bevezetését tervezik. S bár a munka sok, ők hálásak érte. Abban pedig mindketten biztosak, hogy Kiskunfélegyházán találtak otthonra.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!