Helyi hírek 2020. december 19. 08:00

Később tartják meg karácsonyi koncertjüket a fúvósok

Később tartják meg karácsonyi koncertjüket a fúvósok
Idén december 19-én és 20-án rendezték volna a már évtizedek óta hagyományos fúvós karácsonyi koncertet. A megszokott rutin alapján a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi művekkel, igazi klasszikusokkal kápráztatja el a félegyházi hallgatóságot, segíti a ráhangolódást a szeretet ünnepére. Az esemény hosszú ideje 2 napossá nőtte ki magát a nagyszámú közönség miatt.

– Gyakorlatilag a 80-as évek óta nem volt olyan, hogy elmarad karácsonyi koncertünk – mondta Tóth László, a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar karnagya. Hozzátette: nem szerették volna, ha ez a nagyon komoly hagyomány megszakad, mint ahogy azt sem, hogy videó formájában tegyék közzé karácsonyi zenei üzenetüket, ezért úgy döntöttek, hogy a koncertet egész egyszerűen elhalasztják. A plakát készül, amelyen minden olyan lesz, mint évek óta, egyet kivéve: a dátum helyén a „tilalmak feloldása után” szerepel. Ennek értelmében lehet, hogy januárban, vagy februárban, de mindenképpen szeretnék az eseményt megtartani.

Tóth László elmondta, hogy a júniusi első térzenei koncertre nagyon szívesen emlékeznek vissza, amikor hosszú idő után lehetett újra egy szabadtéri programon részt venni. Ez a közönségnek és a zenekarnak is maradandó élményt okozott és bízik benne, hogy az utókarácsonyi koncertjük is hasonló érzéseket kelt majd, amikor a kiszabadulás, a felszabadulás egy szép zenei élménnyel kapcsolódik össze. 

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!