Helyi hírek 2020. december 20. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent 4. vasárnapja – 2020. december 20.

1. December 21-én, hétfőn délelőtt keresik fel azokat az időseket, betegeket, akik nem tudnak elmenni a templomba, hogy ők is szentgyónással, szentáldozással készülhessenek a karácsonyra. Kérik a kedves híveket, idős beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a plébánián.

2. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben elmarad az adventi lelkigyakorlat.

3. Ebben az évben az utolsó hajnali misét december 24-én, csütörtökön reggel tartják. Aznap este nem lesz már szentmise a templomban.

4. A karácsony Jézus születésének az ünnepe. A koronavírus-járvány miatt ebben az évben nem lesz a templomban éjféli mise. Karácsony első és másnapján reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

5. A karácsonyi ünnepek alatt a közösségi ház építési munkálatainak befejezéséhez kérik a kedves hívek adományait. A felajánlott adományaikat a templom bejáratánál lévő perselybe helyezhetik. Nagylelkű támogatásukat Isten fizesse meg!

6. December 27-én, jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérték gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

7. A következő vasárnap Szent Család ünnepe lesz. Minden szentmise végén külön áldást adunk a családoknak.

8. Az egyházközség képviselő-testületének döntése értelmében január 1-jétől a hét minden napján 17 órakor kezdik az esti szentmisét.

9. Kalendáriumok, képeslapok, könyvek és más egyéb kegytárgy kapható a templomban.

 

Kövessen minket a Facebookon is!