Helyi hírek 2020. december 22. 12:00

A szeretet gyertyája és a karácsony ünnepe

Képgaléria
A szeretet gyertyája és a karácsony ünnepe
Advent utolsó vasárnapján mind a 4 gyertya egyszerre tölti meg az  otthonod és a szíved melegséggel és fénnyel. A gyertyák Jézus születése révén a szétáradó világosságot, egyben a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon a hit, a remény, az öröm gyertyája mellett fellobbant a szeretet gyertyája is a Batthyány Lajos Általános Iskolában.

Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit intézményvezető köszöntő gondolataiban azt fogalmazta meg, hogy akkor jó az adventi készület, ha minél több ember szívét lángba tudja borítani a gyertyaláng. Az idei karácsony más lesz, mint az eddigiek voltak. Az idei, sok tekintetben különleges, viszont a nagy családi együttlétet nélkülöző karácsony is a várakozás utáni beteljesedés, a remény, a bizakodás ünnepe, amiből erőt meríthetünk a következő időszakhoz.

Az idén a fenyőfát egy helyi vállalkozó ajándékozta az iskolának. Miután fellobbant a negyedik gyertya lángja, majd a karácsonyfa fényei beragyogták az iskolát, elkezdtük a visszaszámlálást az ünnepig.

A gyerekek a karácsonyi ünnepséget, melyet az idén a 4. évfolyamosok adtak, a saját termükbe vonulva az osztályfőnökükkel együtt tekintették meg.

Fontos, hogy otthon is meglegyen ez a várakozás, ott legyen ez az izgalom, az elcsöndesedés a szeretet ünnepére, hogy ebből merítsünk erőt az év utolsó napjaira, majd pedig a következő esztendőre!

Fotó: batthyanysuli.hu   

 

Kövessen minket a Facebookon is!