Helyi hírek 2020. december 23. 12:00

Képek az ország vasútjairól – Rendhagyó várótermi kiállítás

Képek az ország vasútjairól – Rendhagyó várótermi kiállítás
A Vasúttörténeti Alapítvány hagyományos rendezvényei közé tartozik az Országos Vasutas Fotókiállítások anyagainak vándoroltatása, kiállítása különböző helyeken. Az ezzel kapcsolatos pályázatokat és kiállításokat 1996 és 2014 között tíz alkalommal rendezték meg analóg formában, majd a Vasutasok Országos Közművelődési Egyesületének győri művelődési házával közösen digitális minőségben hirdették meg.



Természetesen a kiállításra is alkalmasnak talált felvételeket továbbra is papír alapon mutatják be – tudtuk meg Nagy József kuratóriumi titkártól. Tőle tudjuk azt is, hogy idén VOKE-vel közösen meghirdették a „Képek az ország vasútjairól” című pályázatot, aminek anyagát – a zsűrizést követően – kiállításra kész állapotba hozták.



Ennek keretében 36 vasutas pályázótól 163 darab kép érkezett be, amiből 83 alkotást ítéltek nyilvános vetítésre alkalmasnak, és ebből 44 felvételt kiállításon mutatnak be. 13 pályázót díjaztak.




A kiállítás megnyitását és a díjátadást október 21-én tartották meg Szeged Vasútállomás emeleti lépcsőházi csarnokában. A kiállítási anyag ezt követően az ország különböző helyeire, vasútállomások várótermeibe és Vasutas Művelődési Házakba vándorol. A kiállítás Kiskunfélegyházára érkezett, ahol 2021. január 4-éig szabadon látogatható a vasútállomás nyitvatartása idejében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!