Gazdaság 2020. december 24. 08:00

Megyénk 18 településén gazdagabb lett a karácsony

Megyénk 18 településén gazdagabb lett a karácsony
Több mint 2 milliárd forint pályázati forrás érkezett Bács-Kiskunba a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Nyolc településen, mintegy másfél milliárd forintból fejleszthetnek a települések ipari területeket, két településen 250 millió forintból épülhet bölcsőde, több mint 200 millió forintból csapadékvíz-elvezetést alakítanak ki 5 községben és négy megyei településen épül, megújul az egészségügyi ellátás 390 millió forint pályázati forrásból.

Mélykút 98, Bácsalmás 420, Szank 50, Orgovány 156, Kiskőrös 109, Soltvadkert 156, Tompa 210, Bócsa 165 millió forintot költhet az ipari területeinek fejlesztésére, amely beruházások nagyban hozzájárulnak, hogy a helyi foglalkoztatás, a helyben megtermelt javak biztosítsák az itt élők jövőjét, boldogulását.

Tiszaug 50, Fülöpszállás 200 millió forintból építhet bölcsődét, amely mindkét településen hiánypótló beruházásként segíti majd a gyermekek mellett is munkát vállalók életét, elhelyezkedésüket, visszatérésüket a munka világába.

Bátmonostor 50, Tiszaug 40, Gátér 40, Érsekcsanád 50, Fülöpháza 26 millió forint pályázati forrást tud felhasználni a településén a csapadékvíz-elvezetés megoldására, korszerűsítésére, hogy többek között
a klímaváltozás okozta hirtelen lezúduló csapadék mederben maradhasson és ne nehezítse, veszélyeztesse az ott élők életét, biztonságát.

Lakitelek 160, Jakabszállás 120, Csávoly 65, Szeremle 45 millió forintot költhet orvosi rendelőkre, szakellátásra, a védőnői szolgálat épületeinek korszerűsítésére, hogy az ott élők megfelelő minőségű és korszerű egészségügyi ellátásban részesülhessenek.

A nyertes pályázatok a most végéhez közeledő TOP-források, szinte utolsó lehetőségei voltak. Megyénkben már 90 milliárd forintból valósul, valósult meg a megyei önkormányzat által koordinált fejlesztés, amely Bács-Kiskun minden településen lehetőséget kínál, hogy évtizedes hátrányokat, hiányokat küzdjenek le. A következő év elején már megjelennek az új felhívások, amelyek lehetővé teszik, hogy a beruházások, a felújítások megyeszerte folytatódni tudjanak. Megyénk az elmúlt ciklusban is élen járt a források igazságos és gazdaságos felhasználása terén, amely munka köszönhető a partneri együttműködésnek, amely kialakult a megyei önkormányzat és a települések között.  

 

Kövessen minket a Facebookon is!