Helyi hírek 2021. január 6. 08:00

Nyertes pályázat segítségével fejleszt idén a Rádió Smile

Nyertes pályázat segítségével fejleszt idén a Rádió Smile
Kedvező hírekkel zárta a 2020-as évet a Rádió Smile, ugyanis egy nyertes pályázatnak köszönhetően 752 ezer 265 forintot költhet fejlesztésre, a stúdió műszaki berendezéseire, illetve stúdióakusztikára.



A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság minden évben kiírja az említett pályázatot, aminek értelmében a kisközösségi rádiók 1 millió forintos keretösszegre adhatnak be igényt. A fejlesztési költség legfeljebb 80 százalékát támogatja az NMHH Médiatanácsa, a fennmaradó részben saját forrás bevonása is szükséges. Az önerő megteremtése a Rádió Smile esetében a város éves médiatámogatásának segítségével állt rendelkezésre.



A stúdióban használt eszközök folyamatos használatra vannak tervezve, ennek megfelelően meglehetősen drágák – tudtuk meg Csőszi Viktortól, a Mosoly Média Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. Az idei tervek központjában – tette hozzá – a telefonhybrid cseréje áll, ami a hallgatót kapcsolja össze a stúdióval a keverőpulton keresztül. Ezen kívül mikrofonállványokat, fejhallgatókat is lecserélnek az elnyert forrásból. A rádió műsorainak sajátossága, hogy interjúk során képi anyag is készül egy Full HD kamera segítségével. Ez jelenleg egy szögből veszi a beszélgetéseket, de 2021-ben párt kap a kamera, ennek köszönhetően több állásból is láthatóvá válnak az interjúk.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!