Helyi hírek 2021. január 9. 08:00

Nem indul Kecskeméten tanítóképzés a jövő tanévben

Nem indul Kecskeméten tanítóképzés a jövő tanévben
Idén szeptemberben nem indul tanítóképzés Kecskeméten. A felvi.hu listája szerint a Károli Gáspár Református Egyetem, mint a Pedagógusképző Kar új fenntartója csak Budapesten és Nagykőrösön indít tanítóképzési alapszakot.

A felvi.hu felsőoktatási felvételivel kapcsolatos adatbázisa szerint 2021 szeptemberében nem indul tanítóképzés Kecskeméten. A megyeszékhelyen csecsemő- és kisgyermeknevelő valamint óvodapedagógus szak lesz elérhető nappali képzésben. Emellett levelezőn ugyanezekre a szakokra valamint közösségszervezés szakra lehet jelentkezni. Az egyetem kínálatában a tanítóképzési alapszak csak Budapesten és Nagykőrösön lesz elérhető – írta cikkében a Kecskeméti Lapok.

Mint ismeretes a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara 2020. július 31-től vált ki az egyetem szervezetéből, és egyidejűleg új fenntartója a Károli Gáspár Református Egyetem lett. A Károli Egyetem szervezetébe olvadva hivatalosan a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának kecskeméti képzési helyszíne lett az intézmény. A kar dékánja, Dr. Pap Ferenc korábban a Kecskeméti Televíziónak azt nyilatkozta, hogy új utakat kell keresni a pedagógusképzésben, a kecskeméti portfóliót pedig a mesterképzések és a szakirányú továbbképzések felé szeretnék bővíteni.

Fotó: kecsup.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!