Helyi hírek 2021. január 7. 15:30

Szabadtéri szakmabemutató lesz a Mezgé tangazdaságában

Szabadtéri szakmabemutató lesz a Mezgé tangazdaságában
Szabadtéri szakmabemutató tart a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a tangazdaságában január 8-án és január 15-én, pénteken délelőtt 10 órától. A bemutatók célja, hogy minél több információval szolgáljanak a nyolcadik osztályos, a Mezgé képzései iránt érdeklődő tanulóknak. Az esemény előtt – a járványügyi helyzet miatt – regisztráció szükséges, amelyet a 76/461-022-es telefonszámon. A tanulót 1 fő szülő kísérheti a rendezvényre.

Rózsa Pál igazgatótól megtudtuk, hogy készülnek szabadtéri kemencés pékbemutatóval, ahol többek között gyakorlótésztán próbálgathatják a leendő tanulók a kalácsfonást, amelyet aztán ki is süthetnek egy elektromos kemence segítségével. A bemutató hasznos lesz azoknak, akiket a pék, pék-cukrász 3 éves képzés érdekel, illetve a sütő-cukrász technikusoknak.

A húsipari szakmabemutatót azoknak ajánlják, akik a hentes illetve húsipari technikus végzettséget kívánják megszerezni.



A mezőgazdasági szakmák, a gazda és a mezőgazdasági technikus végzettségre vágyók is sokrétű információt kapnak a tangazdaságról, a mezőgazdasági gépekről, az állatállományról. Megtekinthetik többek között a napokban született 15 malacot is, a sertésállományt, a juhokat, amelyek hó közepén készülnek ellésre, a mangalicákat, a szürkemarha állományt a borjaikkal együtt.

Mindezek mellett lóbemutatóra is sor kerül a tanulók segítségével, az iskola egész lóállományát megismerhetik a látogatók.  A lovászképzés iránt érdeklődők számára lehet nagyon érdekes ez a program.

Az igazgató végezetül elmondta, hogy nagyon büszke rá, hogy országos szinten, az agrárszakképzés csúcsán található a Mezgé, amit bizonyít az is, hogy Tatabányáról és Miskolcról is érkeznek tanulók az iskolába.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!